4 YIL SONRA İTİRAF

4 YIL SONRA İTİRAF

4 YIL SONRA GELEN İTİRAF - MAHKEMEYİ VE KATİL ZANLISINI ŞOK EDEN İTİRAF - KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN ZANLI 4 YIL SONRA CİNAYETİ AĞLAYARAK İTİRAF ETTİ

Kayseri'de 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan yargılanan zanlılardan birinin 4 yıl sonra gözyaşları içinde yaptığı itiraf, hem katil zanlısını hem de mahkeme heyetini şok etti.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2007 yılında 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan 10'ar yıla mahkum edilen İ.B. ve E.D.'ın kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, cinayeti zanlıların birlikte işledikleri ve verilen 10'ar yıl cezanın az olması nedeniyle verilen kararı bozarak yargılamanın tekrar yapılmasını istedi.

Dün yapılan yargılamada, maktul Mehmet Sarıkaya'nın yakınları, tutuklu sanıklar İ.B. ve E.D. hazır bulundu.

Yargıtay'ın kararı hakkında konuşan tutuklu sanıklardan E.D., “Yargıtay bizim sunduğumuz delilleri göz ardı etmiş. Güvenlik kamera kayıtları ve cep telefonlarımız incelendiğinde cinayeti bizim işlemediğimiz anlaşılacak. Yargıtay'ın delilleri varsayımdan ibaret. Bizim öldürenler olmadığımıza dair deliller var. Biz adam öldürmedik. 4 yıldır mağduruz” dedi.

E.D.'dan sonra söz alan tutuklu sanık İ.B. ise konuşmadan önce gözyaşlarına boğuldu. Zanlı İ.B., “Bir itirafta bulunmak istiyorum” diyerek, olayı gözyaşları içinde şu şekilde anlattı:

“O gün dükkandan E.D., Mehmet Sarıkaya ve bir kişi daha beraber çıktılar. Ben cep telefonundan aradım ama hiçbirine ulaşamadım. Daha sonra büronun telefonundan aradığım sırada bir silah sesi duydum. Dışarı çıktığımda E.D. köşede oturuyordu. Ne olduğunu sordum, 'Ben vurmasaydım o beni vuracaktı' dedi. Ben Mehmet'i arabaya koydum ve hastaneye götürmek için yola çıktım. E.D.'da arkamdan bir arabayla gelerek selektör yaptı. Benim bulunduğum arabaya bindi. 'Bu ölmüş' diyerek beni alı koydu. O gün Anbar'da araba ile dolaştık ama kimse bizi fark etmedi. Daha sonra E.D. arabayı Develi yoluna doğru sürmemi istedi. Oradan da Adana yoluna döndük. Burada bir yerde otomobili durdurmamı söyledi. Mehmet'in cesedini sırtlayarak araziye götürdü 15 dakika sonra geri geldi. Cesedi attığını söyledi. Ben kendisini ikna etmeye çalıştım ama beni de peşinden sürükledi.”

İ.B.'nin bu itirafı katil zanlısı olarak yargılanan E.D.'ı ve mahkeme heyetini şok etti. Mahkeme heyeti İ.B.'nin itiraflarının değerlendirilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı