56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

KAYSERİ SAKİN BİR GÜN GEÇİRDİ

Üç haftalık serbestinin ardından yeniden uygulamaya konulan Cumartesi hafta sonu kısıtlamasında Kayseri sakin bir gün geçirdi. Önceki gece 21:00' den itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber il genelinde sessizlik hakim olurken, vatandaşların kısıtlamaya uydukları görüldü.

Cumartesi günlerinin de kısıtlandığı 58 il arasında yer alan ilimizde, sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde sokaklar boş kaldı.

Polis ekipleri Cumhuriyet meydanı başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında denetimlerini artırırken, araçları durdurarak sürücülerin muafiyet belgelerini etki şekilde kontrol etti.

Market, manav, fırın gibi zorunlu temel gıda maddelerinin satışının gerçekleştiği merkezler dışında bütün çarşı pazarın kapalı olduğu kısıtlama kapsamında vatandaşalar ihtiyaçlarını bu merkezlerden gerçekleştirdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre cumartesi ve/veya pazar günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuru yemişçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Cumartesi ve pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri, cumartesi veya pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek. Online sipariş firmaları da cumartesi ve pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek. Açıklamada, kısıtlama uygulanan günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti