5. BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

5. BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Kayseri Bilim Merkezi 5. Bilim Şenliği açılış törenle start verdi. Törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh  Büyükkılıç bilimin ışığında, günün koşullarına uyarlanmış çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde faaliyet gösteren ve Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nde gerçekleşen 5. Bilim Şenliği açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış,  Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk, Bayar Özsoy ile daire başkanları ve öğrenciler katıldı.  

Başkan Büyükkılıç törenin başlangıcında yaptığı konuşmada  Kayseri Bilim Merkezi’nin Türkiye’de TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden birisi olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti.  “Bilimin ışığında yolumuzu devam ettirmek hepimiz için olmazsa olmaz olmalı. 6 tane bilim merkezinden birisi Kayseri’mizde böyle güzel bir ortam, önemli bir merkez. Bunun kadrini kıymetini bilmemiz lazım. Çetin Şen Bilim Merkezi, yeni yapılan Murat Kantarcı Bilim Merkezi, yine Develi’mizde milli eğitimimiz ile işbirliği halinde hayata geçirdiğimiz bilim merkezi ile bilimi çok önemseyen ve bu yönde gayretlerini sürdüren bir yerel yönetici olarak çalışmalarımızı devam ediyoruz.”

Başkan Büyükkılıç sözlerini noktalarken faaliyetten faaliyete, hizmetten hizmete koştuklarını, hiçbir zaman mazerete sığınmadıklarını ve bilimin ışığında günün koşullarına uyarlanmış çalışmalara imza attıklarını vurguladı  “TÜBİTAK 4007 bilim şenlikleri çağrısı kapsamında, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Gül Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi tarafından desteklenen ve 3 gün sürecek olan Kayseri Bilim Merkezi 5. Bilim Şenliği,  100’e yakın dene-yap atölyeleri, randevulu atölyeler, bilim gösterileri, sahne gösterileri ve söyleşilerle inşallah dolu dolu geçecek.”

Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ da konuşmasında çocuklara ve gençlere seslenerek”Bizlere icat çıkarmanı lazım” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, protokol ve öğrencilerle birlikte stantları gezerek, bilimsel çalışmaları inceledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”