5 YILDIZLI YURT

5 YILDIZLI YURT

Mavi Marmara olayında şehit olan Furkan Doğan`ın ismi verilen ve yaklaşık 7 milyon TL`ye mal olan 300 öğrenci kapasiteli Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu, 5 yıldızlı otel konforunda verdiği hizmet ile öğrencilerin en çok tercih ettiği yurt oldu.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Oğuz Memiş, "3 yıl önce temelini attığımız bir binamızı bu öğretim yılını faaliyete geçirmiş olduk. Enerji Bakanımız sayın Taner Yıldız bey temelini atmıştı. Bize göre oldukça hızlı bir tempoda çalışarak faaliyete geçirmiş olduk" dedi. Oğuz Memiş, 300 öğrenci kapasiteli yurdun şu anda tamamiyle dolu olduğunun altını çizerek, "Furkan hepimizin sevdiği, tanıdığı, yönetim kurulu üyelerimiz tarafından tanınan idealist, yardımsever çalışkan bir gencimiz. Mavi Marmara şehidimiz Kayseri`nin gençlik anlamında öne çıkan bir kardeşimiz. Mavi Marmara’daki olaydan sonra kendisi adına böyle bir inşaat yapılması uygun görüldü. Şehit Furkan Doğan erkek öğrenci yurdu yardımlarla yapıldığı için somut bir rakam yok ama bu zamana kadar ki bütçesi teorik bütçesi 7 milyon civarında. Biz bu kadar para harcamadık. Bütün Kayserililer katkı sağladılar. Kimi cephesini, kimi mermerini, kimi boyasını sağladı. Nakit yardımlarla da işçilik bölümünü çözmüş olduk" diye konuştu.
Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu`nun yanına gençlik merkezi yapmaya çalıştıklarını da söyleyen Oğuz Memiş, "İnşallah yaza da gençlik merkezi tarafını da faaliyete geçirmek istiyoruz. Gençlik merkezinde çok büyük toplantı salonlarımız var. Kongre merkezi gibi kullanacağımız bir yer. Bir de bünyesinde spor merkezi var yarı olimpik yüzme havuzu ve diğer aktivitelerin yapılacağı bir yer. Orayıda inşallah bahara hizmete sunacağız. Ayrıca burda hemen karşımızda kız yurdunu faaliyetine geçirmiş olduk. Kübra kız öğrenci yurdu. Burada 440 kapasiteli aynı anda hizmete girmiş oldu. Kayseri İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde. Ahmet hocam Furkan`la özdeşleşmiş bir hocamız, büyüğümüz, kardeşimiz hiç unutmadığım bir şey var Furkan`ın şehadetinden sonra İstanbul`da şöyle bir konuşma yapmıştı, onbinlerce kişinin karşısında `bundan sonra Furkan`a layık bir baba olmak zorundayım` diye tabi kendisi buna çok memnun oldu ailesi bundan çok memnun oldu" ifadesinde bulundu.
Furkan Doğan`ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Kayseri ziyaretinde Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu`du da ziyaret ettiğini söyleyerek, "Başbakan`ın burayı ziyaret etmesini bekliyorduk ama programda yoktu. Yinede ziyaret ederse memnun oluruz diye davette bulunmuştuk. Resmi programda olmamasına rağmen Furkan`ın adına yapılmış olmasından dolayı daveti geri çevirmedi sağ olsun. O sıkışık programında burayı bir ziyarette bulundu. Bizimle gençlerle ve yönetim kurulumuzla görüştü. Buradaki sorunlarımızı ilettik. Yaptıklarımızı faaliyetlerimizi anlattık çok memnun oldu. İnşallah geri kalan binanın da inşaatı tamamlanınca `Gençlik merkezi bütün olarak hepsinin açılışına geleceğim, açılışı ben yapacağım` diye kendisi söyledi" ifadesinde bulundu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"