6 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜ

6 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜ

´TAKSİRLE BİRDEN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRMEK´LE SUÇLANIYOR?

Kocasinan ilçesinde 5 gün önce, otomobiliyle zikzak yapıp, aynı aileden 2´si çocuk, 6 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya neden olduğu ileri sürülen baza ve kanepe imalatçısı  şahsın olaydan 30 saat sonra Artvin´deki Sarp Sınır Kapısı´ndan yaya olarak Gürcistan´a kaçtığı belirlenirken, trafik kazası değil, ´taksirle birden fazla kişiyi öldürmek´le suçlandığı  öğrenildi?

Kocasinan ilçesi Nalçik Bulvarı´nda 25 Mart Pazar günü saat 23.20´de, Malatya´dan Kayseri yönüne giden Mustafa Üzüm yönetimindeki 38 E 4730 plakalı otomobil, iddiaya göre, yolda zikzak yaparak ilerleyen bir otomobilin sıkıştırması ve çarpması sonucu kontrolden çıktı. Şerit değiştirmek zorunda kalan Üzüm´ün otomobili, karşı yönden gelen ve Malatya´ya cenaze götüren 41 BD 308 plakalı özel ambulansla çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada otomobil sürücüsü  36 yaşındaki Mehmet , eşi 29 yaşındaki Zehra , çocukları 6 yaşındaki Safiye Nur  ve 8 yaşındaki  Hamza ile yakınları 29 Mustafa  ve 29  Soner Üzüm  yaşamını yitirdi. Üzüm Ailesi´nin 6 ferdi, Sarız ilçesi İncedere Mahallesi´nde gözyaşları arasında 26 Mart´ta toprağa verildi.

Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mustafa Üzüm´ün kullandığı otomobilin, beyaz renkli bir otomobilin sıkıştırması sonucu karşı şeride geçerek ambulansla çarpıştığının saptanması üzerine soruşturma ve inceleme başlattı. Asayiş Şubesi Cinayet Masası tarafından oluşturulan özel ekip, bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarından yola çıkarak belirlediği aynı model ve renkteki 200 otomobili incelemeye aldı. İncelemede, kazaya neden olan otomobilin 38 KY 432 plakalı beyaz renkli, tek kapılı, lüks spor bir araç olduğu ve kazanın meydana geldiği gün yolda zikzak yaparak ilerlediği bilgilerine ulaşıldı.

Ekipler, şüphelinin otomobilini, Talas ilçesindeki bir bağ evinin bahçesinde buldu. Otomobilin soldaki tek kapısında, sıkıştırdığı araca sürtünmesi sonucu çökükler meydana geldiği belirlendi. Kazaya neden otomobil sürücüsünün, Organize Sanayi Bölgesinde kanepe ve baza imal eden evli ve 3 çocuk babası Adnan Ö. olduğu tespit edildi. Şüphelinin, polise teslim olmak yerine, Artvin´deki Sarp Sınır Kapısı´na giderek, kazadan 30 saat sonra, 27 Mart Salı günü saat 05.20´de, yaya olarak Gürcistan´a kaçtığı ortaya çıktı. Adnan Ö.´nün otomobili bir yıl önce satın aldığı belirlendi.

Şüpheli hakkında, trafik suçundan değil, ´taksirle birden fazla kişinin ölümüne yol açtığı´ gerekçesiyle yakalama kararı verildiği belirtildi.

Polis yetkilileri, yakalama kararına istinaden Adnan Ö.´nün iadesi için Interpol´e yazı yazılacağını ve suç yeri olan Kayseri´ye gönderilmesini beklediklerini ifade etti.


Haber Kaynak : DHA

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi