65 ÖĞRENCİDEN FOTOKOPİ PARASI TOPLAYIP,

65 ÖĞRENCİDEN FOTOKOPİ PARASI TOPLAYIP,

GETİRMEYENLERDEN GECİKME ZAMMI ALDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN HAKİM KARŞISINDA

Kayseri´de görev yaptığı okulun, 15 yaşlarında ortaokul öğrencileri olan 65 mağdurdan, fotokopi parası adı altında 2´şer TL topladığı, getirmeyenlerden 25 kuruş gecikme zammı aldığı ve notlarını kıracağını söyleyerek para aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 53 yaşındaki sanık öğretmen ilk kez hakim karşısına çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 8 Mart 2017´de suç duyurusu ile Cumhuriyet Savcılığı´nın başlattığı soruşturma neticesinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 8. Sınıflarında Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan şüpheli M.U. hakkında ?irtikap´ suçu tespit edildi.

Savcılık iddianamesinde şüpheli M.U.´nuın yerine getirdiği kamu görevinin sağladığı nüfusu kötüye kullanarak, kendine yarar sağlamak için mağdurların iradesini baskı altında tutmaya elverişli biçimde kendi hazırladığı ve sattığı, parayı zamanında getirmeyen mağdurlardan getirmediği gün başı ceza parası adı altında 0,25 TL daha fazla para aldığı, yine mağdurlara paraları getirmeyen öğrencilere bu durumu ders içi performans notu ile kademeli olarak değerlendireceğini, parayı getirmeyen öğrencilerin notlarını kıracağını belirtmek suretiyle mağdurları para getirmeleri hususunda icbar ettiği, parayı getirmeyen bazı öğrencilerin notlarını kırdığı iddiaları ile ?icbar suretiyle irtikap´ suçundan 65 kez cezalandırılması talep edildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada bir kısım mağdur öğrenciler ile veliler ve tutuksuz sanık M.U. ve avukatlar hazır bulundu.

POĞAÇA İLE KUTLAMA İDDİASI

Mağdurlardan G.Y. isimli öğrenci kendilerine hiç danışmadan öğrenciler için kitap alıp, parasını kendilerinden istediğini, kendilerine fotokopi dağıttığında 2 TL getirmelerini istediğini, bu parayı okul idaresinin kendisine aldığını söylediğini, durumu okul idaresine bildirdiklerini, TEOG´dan sonra parti yapacağını söyleyerek kendilerinden poğaça parası olarak her ders için 2 TL getirmelerini istediği, getirmeyenlerden 25 kuruş gecikme parası alacağını, notlarını düşüreceğini, parayı vermek zorunda kaldıklarını ve olayı veliler ile paylaştığını, TEOG´dan sonra kutlama yapmadıklarını anlattı.

Başka bir mağdur C.E. ise ilk başlarda öğretmenlerinin kendilerine çok iyi yaklaştığını, sonrasında fotokopi karşılığında 2 TL istediğini, getirmeyenlerin sözlüsünden kırdığını ve biriken para ile poğaça, simit ve meyve suyu alacağını ancak herhangi bir şey almadıklarını söyledi.

Duruşmaya gelen bir kısım öğrenciler, öğretmenlerinden şikayetçi olmadıklarını söylerken, sanık öğretmen M.U. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Şubat 2019 tarihine erteledi.


Haber Kaynak : İHA

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı