67 SANIKLI FETÖ DAVASI SANIKLARI

67 SANIKLI FETÖ DAVASI SANIKLARI

3. KEZ HAKİM KARŞISINDA HESAP VERMEYE BAŞLADI ...

Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün ´İl imamı´ firari Sıtkı Baş´ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması, Kayseri Adalet Sarayı´nda başladı. Davanın ilk gününde ´ÖSYM Kanunu´na muhalefet etmek´ suçuyla birleştirilen dosya kapsamında askeri lise sınavlarına katılan öğrenciler tanık olarak dinlendi. Tanık öğrenciler, sınavda çıkan soruların çoğunun kendilerine cemaat evlerinde deneme sınavı bahanesiyle gösterildiğini iddia ederken, yargılanan bazı sanıkların sık sık mağdur olduklarını dile getirerek göz yaşı dökmeleri dikkat çekti?
Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen FETÖ/PDY davası kapsamında aralarında Boydak Eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, eski yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak, Boydak eski CEO´su Memduh Boydak olmak üzere 18´i tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasında çalınan askeri lise sınav soruları nedeniyle ÖSYM Kanuna Muhalefet suçunun tanık öğrencileri dinlendi. Öğrenci evlerinde kaldıklarını kabul eden öğrenciler ifadelerinde şu görüşleri dile getirdi: "Arkadaşlarımız vasıtasıyla gittiğimiz evlerde askeri sınavlara son bir hafta kala ev abileri bizi bir odaya kapattılar ve teslim edilen 3 deneme sınavını kimseye söylemeyeceğimize dair Kuran-ı Kerim´e el bastırarak yemin ettirdiler. Bizlere verilen deneme sınavlarını çözmemizi, hatta ezberlememizi söylediler. Sınav zamanı kitapçıkları açtığımızda soruları görünce şaşırmamız gerektiğini ve sınav nasıl geçti diye soran olursa onlara da ´Fena değildi´ dememizi istediler."
´Ev abileri´ adlarının gerçek olduklarını düşündüklerini aslında kod isim kullandıklarını mahkemede öğrendiklerini belirten öğrencilerden 16 yaşındaki T.F.B., şöyle konuştu: "Diğer tanıklar gibi tarafıma Belsin´de kaldığım cemaat evinde sınava bir hafta kala ev abisi Enes tarafından sınav soruları verildi. Bana ´Deneme sorularına çok çalış ve gördüklerini unutma´ dediler. Kur´an üzerime yemin ettim. Sınava gidince bize verdikleri soruların aynısı olduğunu sadece cevap şıklarının değiştirildiğini gördüm. Kimsenin hakkına girmemek için sınav kağıdında kaydırma yaptım. İyi ki de böyle yapmışım."
Davanın üçüncü duruşmasına Boydak´ın eski Yönetim Kurulu Başkanı tutuklu Hacı Boydak sağlık sorunları nedeniyle katılmadı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yeni iddianame hazırlanan ve dosyaları bu davayla birleştirilen Mehmet Albayrak, Nurullah İlgün, Mehmet Filiz, Necmi Somtaş ve Mehmet Fındık yeniden savunma yaptı.
Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz savunmasında kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Anafen Eğitim A.Ş.´de bulunan yüzde 10 hissesinin formaliteden ibaret olduğunu söyledi.
Mağdur olduğunu dile getiren Filiz konuşması esansında göz yaşarını tutamaz iken; Mehmet Fındık ise, KHK ile kapatılan Zambak A.Ş.´deki hisselerini en az 10 yıl önce sattığını belirterek, "Ben mali müşavirim. Vergi, sigorta gibi prim ödemeleri için topladığım bu paraları bankaya yatırır, 10 dakika sonra da internetten EFT ile kamu hazinesine aktarırım" diye konuştu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen ve davanın kilit isimlerlerinden olan İmam Hasip Danış, 5 yıl önce sanıklar Abdurrahman Haskaraman ve Mehmet Yıldız ile adını hatırlayamadığı 2 kişinin kendisini Mehmet Karakaya´nın işyerine çağırarak zekat konusunda konuşmaması için tehdit ettiklerini öne sürdü. Zekatla okul, yurt yapılamayacağını söylediğini, bunun da FETÖ´nün hoşuna gitmediğini belirten Danış, "Bana ´Fethullah Gülen´e biat edeceksin yoksa seni süründürürüz´ dediler. Hapse girdim, dediklerini yaptılar. Beni süründürdüler. Ben, Kayseri´de terörist yetiştirmişim, Afganistan´a göndermişim, ABD askerlerini öldürtmüşüm. Bunların hepsi bana atılan iftiradır" diye konuştu. Hasip Danış, kaldığı gözaltı sürecinde Emniyet Müdürlüğünde adını bilmediği FETÖ´cü polislerin kendisine baskı yaptığını ileri sürerken, "Bana ´Mehdi kim?´ diye sordular. Said-i Nursi´dir dedim. ´Fethullah Gülen asrın mehdisidir´ dediler. Karşı çıktım, ´O olamaz´ dedim. Bana, ´İstersek seni de, Tayyip´i de Guantanamo´ya paket yaparız´ dediler" diye konuştu.
Bu ifadelerin ardından Davaya 04 Nisan Salı sabah 09.00´da devam edilmek üzere ara verildi?



Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor