67 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA

67 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA

2. GÜNE SÜRPRİZ TANIK DAMGASINI VURDU ?

Aralarında Boydak kardeşlerin de yer aldığı 67 sanıklı FETÖ davasının ikinci gününde, darbeci Albay Bülent Gürdoğan´ın hesabına 6 milyon lira yatırılmasıyla ilgili tanıklar dinlendi. Tutuklu albayın babası Mehmet Gürdoğan bu paranın borç nedeniyle HES kablodaki hisse satışından kaynaklandığını, oğluyla ilgisinin bulunmadığını belirtirken babanın sürpriz tanıklığı güne damgasını vurdu?
Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam eden davanın ikinci gününde 27 tanık dinlendi. Duruşmanın ikinci gününe de katılmayan Hacı Boydak sağlık sorunlarını gerekçe gösterirken, başka suçtan tutuklu Bekir Boydak´ın da duruşmaya katılmayacağını bildiren dilekçe sunduğu öğrenildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Şükrü Boydak, Memduh Boydak, Necmi Somtaş, Halit Gazezoğlu, Hacı Osman Büyükata, Hamdi Kınaş, Mehmet Fındık, Mehmet Filiz, Mehmet Albayrak ve Nurullah İlgün, jandarma eşliğinde hazır edilirken, Mustafa Boydak, Erol Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ, Halit Bayhan, Arap Ali Aksoy ve İsmail Tuna´nın aralarında olduğu 14 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.
Diyarbakır´da yargılanan şüpheli 2´nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan´ın babası Mehmet Gürdoğan, Boydak kardeşlerin müdafisi tarafından tanık olarak duruşmada hazır edildi.
Boydak ailesi ile akrabalıklarının olduğunu söyleyen Mehmet Gürdoğan ifadesinde, "Gürdoğan ailesi olarak, HES kablonun kurucu ortaklarındanız. Yıllar içinde yüzde 30´luk hissemiz, yüzde 3´e kadar düştü. Ben de kalan hisseyi yüzde 0,75 olarak eşime ve çocuklarıma dağıttım. Oğlum Bülent´in ve diğer çocuklarımın dağıtılan hisseden haberleri yoktu. Hisse arttırımından dolayı 6-7 yıl içerisinde yaklaşık 10 milyon TL borcum oldu. Borcumu ödeyemeyince, Şükrü Boydak ile görüştüm. Oğlumun adına 0.75 hisseyi 6 milyon lira değerinde sattım. Benim hissem Memduh Boydak´a geçmiş oldu. O para önce hisse sahibi oğlum Bülent´in hesabına gitti. Bülent ´baba böyle bir şey geldi´ deyince ben de ´Borcum var, hisse sattım oğlum. Sen karışma, imzala gönder´ dedim ve 1 dakika sonra para Memduh´un hesabına geçti. Hamiline yazılı hisseydi, oğlumun hisse satışı ile hatta hisse ile ilgisi yok" diye konuştu.
Tutuksuz sanıklardan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da, haklarında çeşitli yayın organlarında darbeci Albay Bülent Gürdoğan´ın hesabına 6 milyon yatırıldığına ilişkin iddiaların yazıldığını belirterek, "HES kabloda Gürdoğan ailesinin hissesi vardı. Kuruluşumuzda Gürdoğan ailesinin 5 ferdinin 6,25 hissesi vardı. Hisse sahiplerinden Bülent Gürdoğan, Mehmet Gürdoğan´ın oğludur. Bülent ve Mehmet Gürdoğan´ın hissesini, 6 milyon TL´ye Memduh Boydak aldı. Medyada çıkan darbecilere 6 milyon destek sağlanmış gibi gösterilen haberler yalandır. Ailemizi bulunduğumuz durumdan dolayı güçsüz olarak göstermeye çalışıyorlar. Aile olarak dürüstlüğümüzün cezasını çekiyoruz" diye konuşarak sürpriz tanığın ifadesini doğruladı?
Mustafa Boydak, hisse verileri ve yapılan işlemlerle ilgili hazırladığı dosyayı ve ıslak imzalı belgeleri mahkemeye sundu.
Kayseri halkı tarafından vatan haini muamelesi gördüklerini belirten Mustafa Boydak, "Boydak ailesi vergi rekortmeni bir ailedir. Şirketlerimizin görmüş olduğu sıkıntı, şehrin ekonomisinin kaybolmasına neden oldu. Kayseri yerel basını bizi, Kayseri´ye hizmet etmemiş gibi gösteriyor. Helal paramızla yaptırdığımız 6 okulun isminin adını değiştirdiler" diye konuştu.
Bazı tanıkların da dinlenmesinin ardından duruşmaya, 05 Nisan 2017 Çarşamba günü sabah 09.00´a kadar ara verildi.



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi