68 SANIKLI FETÖ DAVASI BAŞLADI

68 SANIKLI FETÖ DAVASI BAŞLADI

ABDURRAHMAN HASKAHRAMAN: ?KANDIRILDIM?


Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Boydak Holding eski CEO´su Memduh Boydak ve Fetö´nün Kayseri İmamı Sıtkı Baş, Kimse Yok Mu Derneği Müdürü Abdurrahman Haskahraman´ın da aralarında bulunduğu 68 sanıklı Fetö davasının ikinci duruşması görülmeye başlandı? Sabah ve öğleden sonra hakim karşısına çıkan ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme başta olmak üzere bir çok suçtan yargılanan sanıklar hep bir ağızdan ?Kandırıldık? şeklinde kendilerini savunurken Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskahraman´ın da ?Kandırıldım? demesi manidar bulundu?.
Kayseri´de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Boydak Holding eski CEO´su Memduh Boydak´ın da bulunduğu 68 kişinin yargılanmasına yeniden başlandı? Kayseri Adliye Sarayı Konferans salonunda gerçekleştirilen ve bir hafta sürmesi beklenen yargılama sürecinde sanıklar ´Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, ÖSYM kanunu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun´a muhalefet´ suçlamalarıyla yargılanacak?
Polis davanın adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 28´i tutuklu, 30´u tutuksuz, 9´u firari toplam 68 sanık, 70 gün aranın ardından ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cezaevi ring aracı ile davanın görüleceği Kayseri Adliyesine geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklular, davanın görüleceği konferans salonuna alındı.
Toplam 771 sayfalık iddianamesi bulunan davanın bugün yapılan ikinci duruşmasında tutuklu sanıklardan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Boydak Holding eski CEO´su Memduh Boydak, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Boydak, GESİAD eski Başkanı Hamdi Kınaş, işadamları Necmi Somtaş, Nurullah Sarıöz, Halit Gazezoğlu, Arap Ali Aksoy ve Haşim Emirdağ, Ankara Sincan ve Keskin Kapalı Cezaevinden; Boydak Holding eski Yönetim Kurulu üyesi Murat Bozdağ, Kayseri Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz, muhasebeci Mehmet Fındık, Kayseri Mobilyacılar Derneği KAYMOS eski başkanı Mahmut Alak, işadamları İsmail Tuna, Mustafa Ahi, Kimse Yok mu Derneği eski başkanı Hacı Osman Büyükata ile Adem Çelik, Mehmet Albayrak, Nurullah İlgün, Abdullah Haskahraman ise Nevşehir Kapalı Cezaevinden getirilerek mahkemede hazır bulundu.
Davanın 1 Kasım 2016´da görülen ilk duruşmasında, tutuklulardan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak´ın oğlu İlyas Boydak ve işadamı Mehmet Karakaya adli kontrol şartıyla tahliye edilmişlerdi. Bekir ve İlyas Boydak ve Mehmet Karakaya da davanın ikinci duruşmasına tutuksuz olarak katıldı.
Ses, Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS üzerinden ise duruşmaya tutuklu sanıklardan Yahya Karadeniz Eskişehir, Salih Akay Çorum, Metin Çiftçi Malatya, Metin Gök Kocaeli, Engin Yanık, Ömer Pekşen ve Ömer Yazıcı Trabzon katıldı.
Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, bazı sanıklar hakkında talimatla alınan tanıkların ifadeleri okundu.
Başka bir davadan tutuklu Yahya Karadeniz savunmasında, hayatı boyunca yasa dışı hiçbir örgütle ilgisinin olmadığını öne sürdü.
Karadeniz, mahkeme başkanının sorusu üzerine de himmet toplantılarına katılmadığını ileri sürdü.
Tutuklu sanıklardan Abdurrahman Haskaraman ise kandırıldığını düşündüğünü, terör örgütünü ve terörist başını lanetlediğini ifade etti. Eğitim ve yardım faaliyetlerini hizmet bilerek yaptığını dile getiren Haskaraman, KHK ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği´nin eski Kayseri şube başkanlarından olduğunu ve dernek faaliyetleri için yardım toplamasının doğal olduğunu vurguladı?Haskaraman, şube başkanı olarak yurt dışına para gönderme yetkilerinin olmadığını vurgulayarak, "Derneğin yurt dışındaki faaliyetlerini görmek için gittim. Ancak yurt dışına kimseye para göndermedim. Hiçbir Gülenist kuruluşa para aktarmadım. Baş imamlık gibi bir iddia da doğru olamaz. Hasib Danış isimli tanığın ifadeleri asılsız ve düzmecedir. Bank Asya´da hesabım vardı ama mevduat artışı yapmadığım gibi yüzde 50 oranında da azalttım." diye konuştu.
Tutuksuz sanıklardan Haşim Emirdağ da Milli Eğitim Bakanlığında 23 yıl öğretmenlik yaptığını, örgüte bağlı yurt içi ve yurt dışındaki hiçbir kurumda çalışmadığını savundu. Örgütün "il imamı" Sıtkı Baş´ı da tanımadığını öne süren Emirdağ, "Askeri lise sınavları dolayısıyla ÖSYM Kanununa muhalefet ettiğim söyleniyor. Bu olayla ilgili gözaltı listesinde 12 kişi vardı, hiçbiriyle ilgim yoktur. Gizli tanık çocuğunu ´Selim isimli kişiye yönlendirdiğimi´ söylemiş. Bu yalandır. Bank Asya´ya para yatırmadım. Aramalarda hiçbir delil bulunamamış. Bu isnatlara maruz kalma nedenimi bilmiyorum." dedi.
Tutuksuz sanıklardan Halit Bayhan ise Milli Görüş mensubu olduğunu, hain FETÖ yapılanmasını hiçbir zaman benimsemediğini anlattı. Bayhan, tutuksuz yargılanması dolayısıyla her hafta polis merkezine imza atmaya gittiğini, yargılandığı için iş bulamadığını, bankadaki birikimine tedbir konulduğunu anlatarak, beraatını, bu olmazsa hakkındaki adli kontrol şartının ve mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını istedi.
Tutuksuz sanık Bünyamin Aksoy, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, iddianamenin somut deliller yerine soyut ifadelere dayandırıldığını öne sürdü. FETÖ tarafından düzenlenen hiçbir toplantıya gitmediğini anlatan Aksoy, iddianamede bulunan gizli tanık ifadelerinin çelişkili olduğunu öne sürdü.
Tutuklu sanık Metin Gök ise iddianamede bahsedildiği gibi örgüte üye olmadığını ve kimse adına kimseden para toplamadığını söyledi.
Bir diğer tutuksuz sanık Mustafa Özdemir de suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Kimsenin adamı olmadım. Yaklaşık 20 yıldır kamu kurumunda çalışıyorum. Sağcı amir de geldi solcu amir de. Ama kimseyle iyi geçinemedim. Çünkü kimseye boğun eğmedim. O yüzden beni çok sevmezler." dedi.
Tutuksuz sanık Mahmut Göncü de gizli tanığın kendisine iftira attığını iddia ederek, 17-25 Aralık´tan sonra Memurlar Vakfı´na hiç gitmediğini, Aktif Sen´den 2015 yılında istifa ettiğini kaydetti.
Bir diğer tutuksuz sanık Hamza Çim, suçlamaları kabul etmediğini ve FETÖ ile alakasının olmadığını belirterek, "Dini duygularla Mustafa Özdemir´in daveti ile sohbetlere katıldım. Gizli tanığı tanımıyorum. Komşum Ş.K´yı sohbetlere davet ettim ama sonra aramız bozuldu. Gizli tanığın da bu şahıs olduğunu düşünüyorum. 2012 yılından sonra da söz konusu toplantılara katılmadım." ifadelerini kullandı.
Davaya Salı günü sabah 9´dan itibaren kaldığı yerden devam edilecek?..



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor