68 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA 2.GÜN

68 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA 2.GÜN

FINDIK: ?´BYLOCK´U TELEFONUMA KİMİN İNDİRDİĞİNİ BİLMİYORUM?

FINDIK:  ?´BYLOCK´U TELEFONUMA KİMİN İNDİRDİĞİNİ BİLMİYORUM?

Boydak Holding eski yöneticileri Hacı, Şükrü, Mustafa ve Memduh Boydak´ın da aralarında  bulunduğu   68 sanıklı  FETÖ/PDY davasının  görülmesine Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde  devam edildi?  Tutuklu sanıkların savunmalarının devam ettiği  duruşmada  sanıklar  hep bir ağızdan  suçsuz ve mağdur olduklarını  iddia edip  tahliyelerini isterken  örgütün Kayseri´de ki kasası  olarak nitelendirilen  Mehmet Fındık ?ByLock programını ben kullanmadım ve indirmedim. Ev telefonumuz wi-fi´ye açık olduğu için başka birisi indirmiş olabilir? şeklinde  savunma yaptı?

Kayseri  2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde önceki  gün başlayan  68 sanıklı Fetö davasının beşinci celse duruşmalarının ikinci gününde aralarında Boydak  kardeşlerinde  yer aldığı  Fetullahçı Terör Örgütü´nün  ilimizdeki yapılanması  ve faaliyetlerinde  en çok ismi geçen tutuklu sanıklar savunma yaptı?   Bu isimlerden İş Adamı  Halit Gazezoğlu duruşmada yaptığı savunmada suçsuz olduğunu iddia edip mağduriyetlerinden  dem vurarak "Bu davada mağduriyetler yaşıyoruz. En mağdur olduğum durumlardan biri de benim dışımda 2 kardeşimin  daha tutuklu olması . Ben kendi tahliyemi istemiyorum ama keşke hiç olmazsa hasta olan kardeşim serbest bırakılsaydı" diye ifade  verdi?

 Tutuklu işadamı ve GESİAD Kayseri eski Şube Başkanı Hamdi Kınaş´da  "Benim tutuklanmama sebep olan yurtdışına para gönderilmesi olayıydı. O okula bağış yaptım. Bu durum ortaya çıktığı için artık tutuklanmama dair bir neden kalmamıştır. 640 gündür tutukluyum. Çok ciddi mağduriyetler yaşıyorum. Tutukluluğum sona erdirilerek, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz de "14 aydır tutukluyum. Kaçma gibi bir düşüncem yok. Tahliyemi talep ediyorum" derken Necmi Somtaş ise 28 yıldır esnaflık yaptığını hatırlattıktan  sonra  "Benim terör örgütüne mensup insanlarla bir ilişkim olmadı. Benim aleyhime olan beyanların tamamı yalandır. İddiaları ortaya atanları ispata davet ediyorum. Kılıçaslan Vakfı´nın yönetiminde bulunmam nedeniyle tutuklu bulunuyorum. Bundan sonra inşallah sizlere kendimi anlatıp çıkacağım. Bu vakıfta benden başka tutuklu yok. Adli kontrol şartıyla da olsa serbest bırakılmak istiyorum" diye konuştu.

Örgütün Kayseri´de ki kasası  olarak nitelendirilen  Mali Müşavir Mehmet Fındık savunma yapmadan önce, mahkeme başkanı, Fındık´ın kullandığı telefonda ByLock programı çıktığını belirtti. Fındık ise "ByLock programını ben kullanmadım ve indirmedim. Ev telefonumuz wi-fi´ye açık olduğu için başka birisi indirmiş olabilir. Hakkımda gizli tanık ifadeleri var. B.S.  Ayaz kod adıyla karşıma çıkarıldı. Kendisi eski çalışanım olur. Gizli tanıklığı kalmamıştır. Bu tanıklarla yüzleşmeye hazırım. 16 aydır tutukluyum. Delilleri karartacak bir durum yok. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fındık´ın savunmasının ardından mahkeme  heyeti  duruşmaya ara verdi? Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunma yapan tutuklu sanık  Mehmet Albayrak ? Ben Develi´de görev yapıyordum. Valilik emriyle 2012 yılında muhakkik olarak görevlendirildim. İzmir´de bir olaya karışan polis amiri ile ilgili olarak görevim vardı. Bu şahıs meslekten ihraç edildi. Benimle husumeti olduğu için, ülkemizin içinde bulunduğu durumu fırsata çevirerek beni de ihbar etmiştir. Benim terör örgütü ile bağlantım yok.  Burada ki sanıkları bile tanımam. Dosyaya dahil edilmişim. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum.? Diye savunma yaparken   Nurettin İlgün ise  ?Benim Bank Asya´daki hesabın olduğuna dair iddialar ise şudur. Babam vefat ettikten sonra miras olarak babamdan kalan para vardı. Bu para Bank Asya´da olduğu için banka bize ödemeyi yapamadı ve hesap açtı. Buraya para aktarıldığında bizde çektik. O hesaptır. Başka bankalarda param vardır. Buna rağmen bu paralarımı Bank Asya´ya yatırmadım? diye  konuştu?

Mahkeme  heyeti  duruşmaya  26 Ekim  Perşembe sabahı  devam edilmek üzere ara verirken, daha önce savunma yapan tutuklu sanıklardan  bazıları  cevap hakkı doğduğu gerekçesi ile yeniden  söz alığ suçsuz oldukları iddialarını  yenilediler?



Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı

Drift atan trafik magandası hem ceza yedi hem araç men edildi

Kayseri’de silahlı kavga: 1 yaralı

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Narkotik 64 şahsa yasal işlem uyguladı