69 SANIKLI FETÖ DAVASI

69 SANIKLI FETÖ DAVASI

TUTUKLU SANIKLAR SAVUNMA YAPTI?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve  KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan´ın  da aralarında bulunduğu  69 sanıklı davanın üçüncü celsesinde üçüncü  gün yargılamasında tutuklu sanıklar tanık beyanlarına mukabil savunma yaptılar? 

2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde 3 gün süren  davının üçüncü gününde de tanık beyanlarının alınmasına devam edilerek başlandı?  Tanıklar arasında Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Oğuzbaş, İşadamı İbrahim Ezinç, Polis Memuru Gürbüz Çolak gibi isimler vardı. Tanıklar, katıldıkları oturmalar ve oturmalara kimlerin geldiği ile hangi tarihte oturmalara gitmemeye başladıklarını anlattı.

Tanıkların  ifadelerinin ardından bu kez tutuklu sanıklar ve avukatları  tanık beyanları doğrultusunda  savunma yaptılar?   Sanıklardan Cüneyt Gazezoğlu, tedavi görmesinden dolayı duruşmaya ilk iki gün katılmadı. Üçüncü gün tanık beyanlarına karşı savunmada bulundu. Cüneyt Gazezoğlu, suçsuz olduğunu ve yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle acilen tedavisinin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. Gazezoğlu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde devam eden tedavisinin ise, mahkum koğuşunda yapılacak tadilat ve hastanede başka mahkum koğuş olmadığından dolayı yarıda kesilerek cezaevine gönderildiğini  iddia etti?

Sanık Mehmet Arı ise ?Bankasya´daki hesabımla ilgili olarak, bana yüklü bir miktarda havale gelmişti. Bunun bir kısmını çekip kullandım. Diğer kısmı duruyordu. Banka bu 20-25 bin liralık kısmı mevduat hesabına aktarmış. Ben paramı çektiğimde de bunu mevduat hesabından havale hesabına almış ve ödemiştir. Benim bilgim dışındadır? dereken sanık Hamit Kıranatlıoğlu ?Allah rızası için yaptığım, yardımda bulundum şeylerden dolayı buradayım. Terör ve terör örgütlerini lanetleyen birisiyim? diye konuştu?

Sanık Hüsamettin Keçeci´de ?16 aydır tutukluyum ve başından beride savunmam yok. Çünkü ben suçlu değilim. Suçlu olan savunma yapar. Ama suçlu olmadığımı anlatmak zorunda kalıyorum. Ben suç işlemedim. Bunları söylediğim için iddia makamı beni terör örgütü propagandası yapmakla suçlamış. Ben kimseyi savunmam. Beni de ilgilendirmez? dedi?

Duruşmanın  sanık ve sanık avukatlarının tanık beyanlarıyla ilgili savunmalarını almak için akşamın ilerleyen saatlerine kadar sürmesi  nedeni ile mahkeme heyetinin  ara kararı  yarınki bültenlerimizde yer alacak?



Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor