69 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA

69 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDA

İKİNCİ GÜN 27 TANIK DİNLENDİ...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve  KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan´ın  da aralarında bulunduğu  69 sanıklı davanın üçüncü celsesinde ikinci gün yargılamasında tanıkların dinlenmesine devam edildi?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle 250 kişilik Konferans Salonu´nda gerçekleşen davaya tutuklu ve tutuksuz bir kısım sanıklar hazır bulundu. Önceki celselerde tahliye olan 66 yaşındaki  sanık  esnaf Seyit Sevgin rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, Avukat Süleyman G.´nin  davası AHUDER Davası ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71´den 69´a düşmüştü.

Davanın ikinci gün yargılamasında yine tanıklar dinlendi. İkinci gün toplamda 27 tanık dinlendi. İkinci gün dinlenen tanıkların mahkeme huzurunda verdikleri ifadeler şu bilgiler yer aldı: Osman Yıldız isimli tanık verdiği ifadede  ?15 Temmuz gecesi arabamın yakıtı bitti ve yolda kaldık. Akaryakıt istasyonuna gittim. Doğumevi Hastanesi´nin yanındaki akaryakıt istasyonuna gittim. Bana orada yakıt vermediler. Bidona yakıt doldurmadıklarını satışın olmadığını, yasak olduğunu söylediler? derken;  İbrahim Çivici isimli tanık Abidin Özkaya, Ahmet Gümüşcü, Ahmet Mercan, Ahmet Özhamurkarlar, Halit Gazezoğlu, Mehmet Kıranartlıoğlu, Memduh Boydak, Mahmut Nursaçan, Ömer Gülsoy ve birkaç kişi daha oturmamızda vardı. 2011-2013 yıllarında oldu. 2014 yılı ocak ayında 4-5 kişinin katılımı ile bir restorantta yemek programı oldu ve oturmamız dağıldı. Bir daha oturma olmadı. Oturma bittikten sonra kimse beni aramadı? diye konuştu?

Ara kararla ertelenmesi beklenen davanın Perşembe günü görülecek bölümünde  gizli tanık beyanlarının  okunmasının ardından sanık ve sanık avukatlarının savunma yapması  bekleniyor?



Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı