69 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDAN

69 SANIKLI FETÖ DAVASI´NDAN

AYRILAN DOSYALARDA KARAR ÇIKMAYA BAŞLADI

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında ünlü işadamlarının olduğu 69 sanığın yargılandığı ve son celse bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edildiği dosyalarda karar çıkmaya başladı. Tefrik edilen dosyada tutuksuz yargılanan 1 sanık mahkemece beraat etti.

İŞADAMLARI DAVASI´NDA DOSYALAR TEFRİK EDİLMİŞTİ

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Şükrü Boydak´ın kızı Elif Bozdağ´ın aralarında bulunduğu 71 işadamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli davada tutuksuz sanık esnaf Seyit Sevgin(66) rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, Avukat Süleyman Gürkök(47)´ün davası AHUDER Davası ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71´den 69´a düşmüştü. 23 Kasım´da görülen davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.

Tefrik edilen dosya sonrası sanık T.K.´nın, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde tek dosyada yargılanmaya başladı. 316 sayfalık iddianamede 41 yaşındaki ev hanımı tutuksuz sanık T.K.´nın gizli tanık ifadelerinde örgütün sözü geçen ablası olduğu iddia ediliyordu.

?ABLALIĞIN NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık T.K. önceki savunmalarında ´´Benim FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile hiçbir bağlantım yoktur, bu örgütü lanetliyorum, ben ev hanımıyım, eşim de iş adamıdır. Bana iftira atılmış, ben kesinlikle ablalık yapmadım, ablalığın ne olduğunu da bilmiyorum, hiç bir yere yardımda bulunmadım? diye konuşmuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık T.K. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.


Haber Kaynak : İHA

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza