70 SANIKLI FETÖ DAVASI DEVAM ETTİ?

70 SANIKLI FETÖ DAVASI DEVAM ETTİ?

DENGİZ ?BİLDİĞİM HERŞEYİ SAVCIYA ANLATTIM ?

DENGİZ ?BİLDİĞİM HERŞEYİ SAVCIYA ANLATTIM?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması  soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile çok sayıda  tanınmış iş adamının bulunduğu   17´si tutuklu 70 sanığın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza  Mahkemesi´nde devam edildi. Sabah saatlerinde  hakim karşısına  çıkan  Ak Parti eski  İl Başkanı Dengiz bildiği her şeyi  savcıya anlattığını vurgulayarak ?Cemaat tarafından AK Parti İl Başkanı yapıldığım iddiası doğru değildir. Cemaat  adına himmet ve burs toplamadım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, bu örgütle tüm ilişkilerin kesilmesi yönündeki talebi üzerine yurt yapımı için kalan 350 bin lirayı ödemedim? diye konuştu? Savunma yapan bir diğer sanık Avukat  Ekrem Horozoğlu ise  Kayseri´nin Erciyes, Melikgazi ve Kocasinan olmak üzeri üç eyalete ayırdığını  belirtti?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden   davanın ikinci  gün duruşmasında , sanıkların çokluğu nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü.  FETÖ/PDY soruşturma kapsamında aralarında Ömer Dengiz ve çok sayıda işadamının bulunduğu 17´si tutuklu 53´ü tutuksuz işadamı yargılandığı davanın ikinci günü, tutuksuz sanıkların savunması ile devam etti. Davanın ikinci gününde Ekrem Horozoğlu, Tuğba Kıranatlıoğlu, Mevlüt Yoldaş, Mesut Haskahveci, Mehmet Kıranatlıoğlu, Hacı Ali Küçükşahin, Recep İmre, Rıfat Yelkenoğlu, Handan Kilci ve Ak Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz savunma yaptı.

Sanıklardan eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ihbar, tanık beyanları, aramalarda 1 dolar ele geçirilmesi ve bulunan örgütsel dökümanlara ilişkin ifade verdi. 10 Ağustos´ta gözaltına alındığını ve 5,5 ay ceza evinde kaldığını anlatan Dengiz, bildiklerini savcılığa anlattığını  kaydetti?.  2001-2008 yılları arasında örgütle bağının bulunduğunu belirten Dengiz, "Gizli tanıklar, oturmalara katıldığımı söylediler. Evet, 2004´ten 2008 yılına kadar oturmalara katıldım ve kimlerin bu toplantılarda yer aldığını tek tek anlattım. Oturmalara gelen ve hoca denilen kişilerin muhtaç durumda olan öğrenciler için yardım talebinde bulunmaları üzerine yardım ettim, küçük yardımlarda bulundum. Kurban da hatırlamamakla birlikte vermiş olabilirim. Himmet ve burs toplamadım." diye konuştu.

2013 yılında dershane olaylarının patlaması üzerine GESİAD üyeliğini de bıraktığını aktaran Dengiz,"Bu dönemde AK Parti İl Başkanı olarak basın açıklamalarında bulundum. Dershanelere ilişkin açıklamalarımın ardından Zaman gazetesinde aleyhime birkaç yazı çıktı. Gazete aboneliğini kestim. Cemaat tarafından AK Parti İl Başkanı yapıldığım iddiası doğru değildir. Evde dolar çıktığı söylendi. 17 tane dolar çıktı. Bunlar yeğenim Serkan´ın kına gecesinde toplanan paralar. Küçük çocuklarım toplamışlar, eşimin çantasında kalmış. Konudan haberim yoktu, daha sonra eşimden öğrendim."

Melikşah Üniversitesinde yaptırdıkları yurda da değinen Dengiz, isteksiz olmasına rağmen babasının da desteğiyle bu işe giriştiğini ve 900 bin lira verdiğini  belirtti?  Dengiz, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, yapılan bir toplantıda, bu örgütle tüm ilişkilerin kesilmesi yönündeki talebi üzerine yurt yapımı için kalan 350 bin lirayı ödemediğini kaydetti.

Sanıklardan Ekrem Horozoğlu´da  2013-2014 öncesi örgütün içinde bulunduğunu, gazete abonesi olduğunu, kurban bağışı yaptığını, yardım dağıttığını  belirtti. Avukat olduğunu da sözlerine  ekleyen  Ekrem H, il örgütünün Kayseri´yi Erciyes, Melikgazi ve Kocasinan olmak üzeri üç eyalete ayırdığını anlattı.

Sanık Mehmet Kıranatlıoğlu ise 2002 yılında Bank Asya´da hesap açtığını ifade etti. Mahkeme başkanının, 2013 yılında bankadaki hesabında 75 bin lira para bulunduğunu, 2014 yılında 1 milyon 200 bin lira olduğunu, daha sonra bu rakamın 4-5 milyonlara çıktığını hatırlatması üzerine Mehmet K, örgütün talimatıyla para yatırmadığını iddia etti.

Öğle  arası verilen duruşmanın öğlenden sonraki  kısmında yine tutuksuz sanıkların savunması  ile devam edildi?  Terör örgütüne  finansal destek vermekle suçlanan  ve büyük  çoğunluğu  iş dünyasının  temsilcilerden  oluşan  sanıklar  asla  terör örgütüne  destek vermediklerini  dillendirirken duruşmaya  28 Eylül  Perşembe  sabahı devam edilmek  üzere  ara verildi?



3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı