70 SANIKLI FETÖ DAVASI DEVAM ETTİ?

70 SANIKLI FETÖ DAVASI DEVAM ETTİ?

SALIN, ?BU DÖNEMDE FAİZ HARAM DEĞİL DEDİLER ?

SALIN, ?BU DÖNEMDE FAİZ HARAM DEĞİL DEDİLER?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması  soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile çok sayıda  tanınmış iş adamının bulunduğu   17´si tutuklu 70 sanığın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza  Mahkemesi´nde devam edildi. Tutuksuz sanıkların savunma yaptı  3.celsenin 3. gününde savunma yapan AK Parti Develi İlçe eski  Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Salın cemaat sohbetlerine katıldıktan sonra alkolü bıraktığını ve namaza başladığını iddia edip, ?Kürsüde Ali Ezinç, Memduh Boydak, Hamdi Kınaş vardı. ?Bank Asya´ya para yatırın. Gerekirse kredi çekip yatırın´ diye ısrar ettiler. Peki faizi ne olacak diye sorduğumuzda ´Ağabeylerden fetva geldi. Bu dönemde faizin cezası yok´ dediler?  ifadesini  kullandı.

 

HİÇYILMAZ: GESİAD´IN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEDİM

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde 250 kişilik Konferans Salonu´nda görülen 17´si tutuklu 70 sanığın yargılandığı davanın üçüncü celsesinin  üçüncü  günü önceki akşamdan savunması yarım kalan  Ticaret  Odası  Başkanı Mahut Hiçyılmaz´ın savunmasına devam edilerek  başlandı?  Kendine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen  Hiçyılmaz   "Tarafıma terör örgütü desteği ile seçimi kazandığım iddiaları ile başlamak istiyorum. 2009 yılında KTO başkanı aday olduğumda önceki yönetimin listeleri seçimden 3 gün önce vermesi nedeniyle  o seçimi kaybettim. 2012 yılındaki seçime ise gençlik yıllarımdan beri arkadaşım olan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´nin destekleri ile aday oldum. Adaylık sürecimle ilgili GESİAD dışında MÜSİAD, TÜMSİAD, HASİAD ve diğer SİAD ve iş adamı sivil toplum kuruluşları destek vereceğini söyledi. Adaylığıma açıklamama kısa bir zaman kalan GESİAD önce  kendi listeleriyle seçime  tek başlarına girecekleri seçimi kazanma şanslarının olmaması üzerine yanımda olarak bana destek vereceklerini istemeye istemeye belirttiler. Adaylığımın uygun olduğunu  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Kozaklı´da partililer ile yaptıkları toplantıda uygun gördüklerini söyledi. Herhangi bir FETÖ yapılanması ile birlikte olduğum iddiaları asılsızdır. Bu konuda polise  giderek şahsımı şikayet eden meclis üyesi beni FETÖ´ye bağlı bir dernekten emir aldığımı göstermeye çalışmıştır. Bu kesinlikle doğru değildir. KHK ile kapatılan GESİAD´a hiçbir şekilde üyeliğim yoktur. Önünden dahi geçmedim? diye konuştu?

Cumhurbaşkanına hakaret etmesinin mümkün olmadığının altını çizen KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Ben, Kayseri´de 2001 yılında AK Parti´nin kurucularındanım. Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıklarını her platformda söyleyen birisiyim. Alo 155´e yapılan böyle ihbar yapanın ihbarı doğru değildir. 2016 yılında Cumhurbaşkanın takdir ve teşekkürlerine mazhar olan birisiyim. FETÖ´nün 2014 yılında sonra çeşitli yerlerde geniş iş adamlarının katıldığı toplantılarının hiçbirine katılmadım. Yapılan tüm mesnetsiz ifadeler tarafıma yapılan kumpastır. Ben 15 Temmuz gecesi birçok AK Partilinin dahi tereddüt ettiği biz zamanda demokrasiye ve milli iradeye olan güvenimi açıklayıp, darbeye karşı olduğumu deklare ettim. Hiçbir oluşumun milli iradeye müdahalesinin doğru olmadığını beyan ettim." değerlendirmesinde  bulundu?

 

SAÇMACI: BANA VE HİÇYILMAZ´A KUMPAS KURMAYA ÇALIŞTILAR

Hiçyılmaz´ın  savunmasının ardından yine  tutuksuz  yargılanan sanıklar Nuh Mehmet Saçmacı, Nurettin Okandan, Hüseyin Cindoruk, İsmail Külahlı ve Mustafa Salın savunmalarını yaptı.  Tutuksuz sanıklardan Nuh Mehmet Saçmacı savunmasında, FETÖ´nün Kayseri Ticaret Odasını ele geçirmek için yoğun çaba harcadığını, buna engel olmak istedikleri için husumet besleyenlerin kendine ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´a bazı kişilerin kurmaya çalıştıkları kumpas ile FETÖ´cü ilan edilmeye çalışıldıklarını iddia etti.

Saçmacının   savunmasının  ardından  ara verilen  duruşmaya daha sonra öğlen arası verildi?

 

SALIN: GESİAD´A KENDİ İSTEĞİMLE ÜYE OLDUM

Davanın öğleden sonraki bölümünde itirafçı olan eski AK Parti Develi İlçe Yönetim kurulu üyesi Mustafa Salın cemaat sohbetlerine katıldıktan sonra alkolü bıraktığını ve namaza başladığını  belirterek,  "AK Parti Develi ilçe sorumlusuydum. Bu örgütü, cemaat ve hizmet olarak tanıdım. Soruları çalarak milletin çocuklarının hakkını yiyen hırsızdır. Hiçbir zaman imam olmadım. Yüksek mütevelli nedir bilmiyorum. GESİAD´da kendi isteğimle ticari ve sosyal yaşantımın gelişmesi için üye oldum. Sohbet adı verilen oturmlara katıldım. Kuran-ı Kerim okunuyordu burada ve dini sohbet oluyordu. Burada paradan bahsedilmiyordu. Ben bu sohbetlerden sonra alkolü bırakıp, namaza başladım" diye konuştu?

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılanan ve etkin pişmanlıkta bulunan Salın savunmasının devamında  cemaat  ağabeylerinden  faizle kredi çekilmesinin böyle bir dönemde sakıncası olmayacağı yönünde fetva geldiğini  belirterek şöyle konuştu?  "Bir yurtta himmet toplantısına katıldım. 1 trilyon gibi büyük paralar konuşuluyordu. Benim o kadar bütçem yok. Beni bir daha böyle toplantılara çağırmayın, ben eziliyorum dedim. 2010 yılından sonra zekat için ayırdığım paraları benden aylık alırsınız dedim. İlk zamanlar aylık 500 TL kadar veriyordum son zamanlara doğru aylık 2 bin TL vermeye başladım. Çocuklarım için nafile kurbanlar verdim. Gördüğüm bildiğim, Kerem, Oğuz Umucu, Ömer Yazıcı, İbrahim, Hanefi, Ferhat ve hocaların hocası olarak Zamir isimli Kırgızistanlı şahıs hoca olarak vardı. 2000´li yıllarda Ömer Yazıcı´nın isteğiyle Nezahet Temizlik Şirketine ortak oldum. Hiç gidip gelmedim, girerken para vermedim çıkarken de para almadım. Önce bizi herhangi bir seminere gidecekmişiz gibi çağırdılar. Gittim ve telefonları girişte bırakmamızı istediler. Kürsüde Ali Ezinç, Memduh Boydak, Hamdi Kınaş vardı. Ferhat isimli hoca konuşma yaparken, "Bu borç. Memlekete zararı olur. Bank Asya´ya para yatırın" dedi. Benim zaten Bank Asya hesabım vardı. 20 bin dolar para yatırdım. Daha sonra Hanefi Hoca ve Fatih Setenci toplantı yaptı ve bu paranın az olduğunu daha çok para yatırılması gerektiğini söylediler. Gerekirse evinizi birbirinize satın bankadan kredi çekin dedi. Ben faiz ne olacak peki deyince, ´Ağabeylerden fetva geldi. Bu dönemde faizin cezası yok´ dedi. Ben de bir gün sonra tepki olarak gidip bankadaki paramı çektim. Adliye önündeki Zaman gazetesi eylemine katıldım. İlk kez böyle bir eyleme katıldım. Polis müdahalesi falanda yoktu."

 

OKANDAN: MUSTAFA BOYDAK´IN ÖNERİSİYLE MELİKŞAH ÜNİVERSETİSİ MÜTEVELLİ HEYETİNE KATILDIM

KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ise etkin pişmanlıkta bulunduğu savunmasında şunları söyledi: "2010 yılında İlhan Miraboğlu geldi ve Melikşah Üniversitesi´nin mütevelli heyete girmemi istediklerini söyledi. İşlerimin yoğun olduğunu söyledim. Aynı zamanda da KAYSO Meclis Başkanlığı görevini yürütüyordum. Ailemle görüştüm ve olumsuz karara vardık. Sonra KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ile görüştüm. Bana böyle bir teklifin geldiğini söylediğim de bana ´seni ben önerdim zaten gidersen sevinirim´ dedi? şeklinde  konuşu?



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı