70 SANIKLI FETÖ DAVASINDA 5 TUTUKLAMA, 3 TAHLİYE

70 SANIKLI FETÖ DAVASINDA 5 TUTUKLAMA, 3 TAHLİYE

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17´si tutuklu, 70 sanığın yargılandığı davada verilen ara kararda, 5 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 3 tutuklu sanığın da tahliyesine hükmedildi.

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17´si tutuklu, 70 sanığın yargılandığı davada verilen ara kararda, 5 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 3 tutuklu sanığın da tahliyesine hükmedildi. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen ve 250 kişilik konferans salonunda yapılan aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Şükrü Boydak´ın kızı Elif Bozdağ´ın aralarında bulunduğu 17´si tutuklu, 70 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi görüldü. 3 gün süren duruşmada 53 tutuksuz sanık savunma yaptı. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında tutuklu 17 sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

"SANIĞIN YAŞAMASI İÇİN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ"
Savcının tutukluluk halinin devamı talebi sonrası tutuklu sanıklara söz verildi. Ameliyat olduğu için duruşmaya gelemeyen tutuklu sanık Cüneyt Gazezoğlu´nun avukatı, "Müvekkilim 1 ayda 5 ameliyat geçirdi. O yüzden duruşmaya katılamadı. Sanığın yaşaması için tahliyesini istiyoruz" dedi.
Tutuklu 17 sanığın savcılık mütalaasına cevap vermesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıklamak üzere yaklaşık 1 saat duruşmaya ara verdi.
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıklardan Veyis Niyazioğlu, Metin Filiz ve İsmail Saffet´in tahliyelerine, etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanıklar Ekrem Horozoğlu, Nurettin Okandan, Ahmet Mercan, Ersin Kıranatlıoğlu ve Mesut Haskahveci´nin ise tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, tutuklanan sanıkların etkin pişmanlıkta verdikleri ifadelerin yeterli olmadığı kanaatine vardı. Tutuklama kararı çıkarılan ve mahkeme salonunda olan Ekrem Horozoğlu, Nurettin Okandan, Ahmet Mercan ve Mesut Haskahveci´nin polis ekiplerince işlemlerin ardından cezaevine gönderileceği, Ersin Kıranatlıoğlu´nun ise duruşmanın son gününe katılmadığı için yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Duruşma 21, 22 ve 23 Kasım´a ertelendi.
Öte yandan, diğer celse 110 tanığın dinlenilmesi bekleniyor.


Haber Kaynak : İHA

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı