71 ENERJİ YATIRIMI

71 ENERJİ YATIRIMI

71 enerji yatırımı hukuka takıldı! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de şu anda 2 bin enerji yatırımının realize edilmiş 71'inin şu anda hukuk tarafından durdurulduğunu söylemem lazım" dedi.

Yıldız, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2012-18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yapılanmasını sürdüreceğini belirterek, 'Türkiye'de şu anda 2 bin tane yatırımın realize edilmiş 71 tane yatırımın şu anda hukuk tarafından durdurulduğunu söylemem lazım. Bunların önemli bir kısmı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı yatırımlardır. Burada herhangi bir yanlışlık yok mu? Bunu hep beraber giderebiliyor olmamız lazım' dedi.

KAYNAKLAR 550 KAT ARTACAK

Dünyadaki talep artışının kaynaklarına göre dağılımına bakıldığında Türkiye'deki enerji yapılanması açısından da dikkati çeken rakamlar olduğunu gördüklerini ifade eden Yıldız, akaryakıtın yüzde 14, doğalgazın yüzde 50, kömürün yüzde 30, nükleer enerjinin yüzde 61, hidroelektrik kaynakların yüzde 47, yenilenebilir enerji kaynaklarının ise yüzde 550 kat civarında artacağını gördüklerini söyledi. Yıldız, nükleer ile ilgili Akkuyu'da Rusya ile anlaşıldığını belirterek, 'Akkuyu projesinde, 700 mil-yon dolarlık sermaye aktarıldı. Bu yıl, 2,4 milyar dolara tamamlanacak. Yeni nükleer santraller, 2019 yılından itibaren elektrik üretimine başlamış olacak. 2023 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarında yüzde 30'luk bir oran yakalamak' dedi. 



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı