74/2 CAN TERTİPLER KAYSERİ’DE BULUŞTU

74/2 CAN TERTİPLER KAYSERİ’DE BULUŞTU

74/2 devreler 1993/1995 Ankara Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığında askerlik yapan tertipler ilimizde buluşup eski günleri yaad ettikten sonra ilimizin tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

İlimize ülkemizin birçok farklı şehrinden aileleriyle gelip hasret gideren 74/2 devreler 1993/1995 Ankara Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığında askerlik yapan tertipler bir araya geldi. Oturup uzun uzun eski günleri yaad eden tertipler ve aileleri daha sonra şehir turu yapıp ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

 

Jandarma İstihkam İnşaat Grup Komutanlığı Dernek Başkanı ve gezinin ilimiz ayağını düzenleyen, Selçuk Gökdemir, şuanda grup’un başkanlığını yapmaktayım değerli komutanlarımız ve eşleri ve çocuklarımız ile hep beraber bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz nice toplantılara inşallah buluşuruz tekrar. Biz ilk 1993/1995 yılında askerliğe başladık ve o günden bugüne hep beraberiz bu bizim 7. Toplantımız ilk olarak buluşmalara 2016’da başladık ve çeşitli illerde buluşuyoruz ve farklı farklı illere gitmeye devam edeceğiz. İbrahim başçavuşumuzun ve komutanımız şükrü albayımın sayesinde bu gruplarımızı oluşturduk ve halen görüşüyoruz  görüşmeye de devam edeceğiz dedi.

 

Emekli Albay Şükrü Sipahioğlu ise duygularını şu şekilde dile getirdi…30 sene silahlı kuvvetlere hizmet ettim yıllarca bölük komutanlığı yaptım bu dönem içerisinde çok askerimiz gelip geçti hepsi ile iyi ilişkilerimiz devam ediyor ama bu kadar insanların içerisinde bu devreler kadar hiç biri ile bağımız olmadı sosyal medyanın etkisi ile bu devreler çok iyi birlik beraberlik sağladılar. Pandemiden önce her 6 ayda bir sık sık görüşüyorduk ama pandemiden dolayı pek görüşemedik ama şimdi yine tekrar bir araya geldik her türlü şehirde toplantılar yapıyoruz. Birlik beraberlik açısından hem de hatıralarımızı tekrardan canlandırmamız açısından çok önemli. Son dönemde ailelerimiz de katıldı bu daha da güzel oldu ben bunun gururunu keyfini bir komutanları olarak yaşıyorum.

 

Emekli Başçavuş İbrahim Avşar ise, 93 yılında başlayıp 96 yılına kadar devam eden süre içerisinde askerlerin birlik ve beraberliğin biraz daha üst seviyede olduğunu gördüğümüzden arkadaşlarımızın gayretleri ile bir araya geldik ailelerimizle hep beraberiz mutluyuz ifadelerini kullandı.

Er Çavuş Abdurrahman Cino da, 25 yıl aradan sonra  asker arkadaşlarımız ile  komutanlarımızla bir araya geldik  sizlerde görüyorsunuz bu  manzarayı görmek bir araya gelmek çok mutlu ediyor bizi  çok teşekkür ediyorum geldikleri için dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”