750 BİN YOKLAMA KAÇAĞINA BÜYÜK TAKİP

750 BİN YOKLAMA KAÇAĞINA  BÜYÜK TAKİP

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 70 bin er ve erbaşı etkileyen uzun dönem askerliği 15 aydan 12 aya düşürme kararından sonra önemli bir gelişme yaşandı. 750 bin yoklama kaçağı ve bakayanın askere alınması için düğmeye basıldı. Bu kapsamda yapılan çalı

Milli Savunma Bakanlığı, 750 bin kişinin bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne  gönderdi. Yoklama kaçakları ve bakayalar halk arasında kısaca GBT olarak  adlandırılan Genel Bilgi Toplama sisteminden aranacak.

Polis ve jandarma denetimlerinde yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.

GBT sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak.Mesai saatleri dışında veya hafta sonu yakalanan kişiler yapılacak tebligat ile serbest bırakılacak. 15 gün içinde askerlik şubesine teslim olmayanlara 1000 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.

İhtiyaç halinde; bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar uygulamaya sokulacak.

Askerlik süresinin kısaltılması askere gidecek olan gençleri sevindirdi. Kasım 2013 celp döneminde silah altına alınacak olan asker adaylarının yurt genelinde  askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğu bilgileri gelirken bizde ilimizdeki durumu sileri için araştırdık…..

 

Konuya dair bilgisine başvurduğumuz Kocasinan  ve Melikgazi  Askerlik Şubesi  yetkilileri  “Yurdun diğer bölgelerindeki  gibi uzun kuyurklar oluşturacak kadar  hareketlilik sağlanmasada  söz konusu  düzenleme sonucu asker kaçağı ve bakaya durumundaki  asker adayları şubelerimize gelerek, işlemlerini yaptırıyorlar. GBTsorgulamasında  yer alarak eski uygulamaya dönülmesi  faydalı bir dönüş oldu, böylece  bu durumu suistimal eden  vatandaşlar kolaylıkla yakalanarak zorunlu  askerlik görevlerini yapmaları sağlanacak”değerlendirmesinde bulundular...

 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor