7 AY DA 422 ADET DENETİM YAPTIK

7 AY DA 422 ADET DENETİM  YAPTIK

İlimizde yürütülen geri kazanım faaliyetleri ve geri kazanım konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver`“2014 yılının ilk 7 ayı içerisinde 422 adet denetim ve inceleme yapılmış olup, bu denetimle

İlimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  lisanslandırılmış 3 adet Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi bulunduğunu öğrendiğimiz  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver haber ekibimizin talebi üzerine ilimizdeki geri dönüşüm faaliyetlerini değerlendirdi...  Güver “Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. ve Erbosan Erciyas Boru San. ve Tic. A.Ş. olmak üzere 2 tanesinde baca tozu işlenmesi, Ertunç Geri Kazanım Hurda San. ve Tic. Ltd. Şti. olmak üzere 1 tanesi de tehlikeli atıklarla kontamine olmuş ambalajların temizlenmesi faaliyeti yürütmektedir” diye konuştu...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Güver sözlerinin devamında yürütülen çalışmalara dair şunları kaydetti...

KAYSERİ İLİ DENETİM SAYISI:

 

İl Müdürlüğümüzce denetimlerin kapsamı atıkların düzenli bir şekilde toplanması, taşınması, bertaraf edilmesi, tesislere Çevre İzin ve Lisansı verilmesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi` dir.

  1. yılında 593 adet denetim ve inceleme yapılmış olup, bu denetimlerde uygulanan idari yaptırım miktarı 762.882 TL` dır.
  2. yılında ilk 7 ay içerisinde  422 adet denetim ve inceleme yapılmış olup, bu denetimlerde uygulanan idari yaptırım miktarı ise 843.458 TL` dır.

 

İlimizde yapılan geri kazanım faaliyetleri ve geri kazanım konusunda faaliyet gösteren tesisler hakkında bilgi verecek olursak.

 

AMBALAJ ATIKLARI:

İlimizde. 5 adet Toplama Ayırma Tesisi, 8 adet Geri Dönüşüm Tesisi, 2 adet Toplama Ayırma ve Geri Dönüşüm Tesisi faaliyet göstermektedir.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı