7. ERCİYES PEDİATRİ KIŞ KONGRESİ

7. ERCİYES PEDİATRİ KIŞ KONGRESİ

ONLİNE ORTAMADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erciyes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalınca tertiplenen "7. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi" online ortamda gerçekleştirildi. ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu kongrenin açılışında yaptığı konuşmada “Pediatri anabilim dalımızın önemli bir görevi olduğunu ve halende araştırma üniversitesi kimliğimize katkı veren anabilim dallarından birisi olduğunu da belirtmek isterim” ifadesini kullandı.

Online olarak gerçekleştirilen ‘7. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi’nin kongrenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duran Arslan, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hakkında bilgiler verdi.

ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin önemine dikkat çekip, başarılı bir bilgi paylaşımının yapılacağına inandığını vurgulayarak şunları kaydetti. “50 yılı aşkın süredir geleneği olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Tıp Fakültemizin önemli anabilim dallarından birisi olan tüm pediatri hocalarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Erciyes Üniversitemiz araştırma üniversitesi olarak önemli bir yer edinmiş durumdadır. Bu önemli yer edinmemizde de özellikle pediatri anabilim dalımızın önemli bir görevi olduğunu ve halende araştırma üniversitesi kimliğimize katkı veren anabilim dallarından birisi olduğunu da belirtmek isterim”.

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız da konuşmasında “Bu önemli kongrenin ev sahibi olarak gönül isterdi ki, her yıl olduğu gibi bu yılda sizleri üniversitemizde misafir edelim, lakin yaşanılan bu süreçte sizler ile uzaktan da olsa bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongre, akademik sunumlar ile devam etti.Kongrede ayrıca ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Covid-19 Aşısı Erciyes Üniversitesi Deneyimi”, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova “Erişkin Aşılamasında Güncel Durum”, Bilim Kurulu Üyesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da “Çocuklar için Covid-19 Aşıları ve Aşı Çalışmaları” konularında birer sunum gerçekleştirdiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı