7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU!

7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU!

10 FİLM ALTIN ÇINAR İÇİN YARIŞIYOR

Talas Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından ve Kadir Turna direktörlüğünde gerçekleşecek olan Kayseri Film Festivali sinemadan aldığı ilhamla 7. kez sinemaseverlerle buluşacak.

10 FİLM ALTIN ÇINAR İÇİN YARIŞIYOR

Bu yılın önemli yerli yapımlarının bir araya geldiği, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 30.000 TL ve Altın Çınar ödülü için yarışacak. Yapımcı, yönetmen ve senarist Abdullah Oğuz’un başkan olduğu ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu, senarist, yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva ile görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek. Festivalde bu yıl 10 film jüri karşısına çıkacak ve Burak Çevik’in “Aidiyet”, Murat Pay’ın “Dilsiz”, Seyid Çolak’ın “Kapan”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Serhat Karaaslan’ın “Görülmüştür”, Olgun Özdemir’in “Kızım Gibi Kokuyorsun”, Kıvanç Sezer’in “Küçük Şeyler”, Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz”, Can Evrenol’un “Peri” ve Ali Vatansever’in “Saf” filmleri yarışacak.

Sinema yazarı Burçak Evren, sinema yazarı Coşkun Çokyiğit ve sinema yazarı Fırat Sayıcı’dan oluşan SİYAD Jürisi ise 10 film arasından “Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)” ödülünü belirleyecek.

Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, senarist ve yönetmen Vuslat Saraçoğlu ile oyuncu Emre Kızılırmak’tan oluşan Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi Gökalp Gönen’in “Avarya”, Koray Arıgümüş’ün “Değişen Bir Dünyaya Karşı”, Benhür Bolhava’nın “Finiş”, İnan Erbil’in “GK”, Deniz Felek’in “Gümüş”, Berk Sata ve Mert Sata’nın “Mutavva”, Onur Doğan’ın “Reddedilen”, Ramazan Kılıç’ın “Servis”, Alican Yücesoy’un “Taş” ile Erinç Durlanık’ın “Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi” filmlerini değerlendirecek.

Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, Yönetmen – Müjgan Taner ve Akademisyen- Yönetmen Musa Ak’dan oluşan jüri, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması için; Kıvılcım Akay’ın “Amina”, Nuray Kayacan’ın “Ardında Kalanlar”, Yasin Semiz’in “Asfaltın Altında Dereler Var”, Burcu Esenç’in “Bir Rüya Gördüm”, Furkan Ruşen’in “Gökdelenlerin Gölgesinde Yaşamak”, Abdülgafur Şahin’in “Kudüsün Işıkları”, Sinan Bal’ın “Olmaz Dediler Oldu”, Evrim İnci’nin “Paradoks Bir Koşu”, Bedran Güzel’in “Sezen Sokakta” ve Ebru Çakırkaya’nın “Son Kabileler” filmlerini değerlendirecekler.

SEMİR ASLANYÜREK’ USTAYA SAYGI

Festivalde yer alan Ustaya Saygı bölümünde "Semir Aslanyürek"e duyulan saygı ve sevgi dolayısıyla "Kaos" ve "7 Avlu" filmlerinin gösterimi yapılacak. Engelsiz Sinema bölümünde ise Özhan Eren'in "Son Mektup" ile Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren'in yönetmenliğindeki "120" filminin gösterimi yapılacak. Çocuk sinemaseverlerin de unutulmayacağı festivalde kimsesiz çocuklar için "Kral Şakir Korsanlar Diyarı" filminin özel gösterimi yapılacak.

En iyi kısa kurmaca filme 5.000 TL ödül verilirken, en iyi belgesel filme ise 5.000 TL ödül verilecek. Altın Çınar Ödülleri 1 Aralık’da gerçekleşecek gala gecesinde sahiplerini bulacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı