7O KİŞİ İTİKAFA GİRDİ

7O KİŞİ İTİKAFA GİRDİ

10 GÜN HACI KILIÇ CAMİİ´NDE KALACAKLAR?

11 ayın sultanı ramazanın içinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi´ni bulmak ve o mübarek gecenin faziletlerine nail olmak üzere ramazanın son 10 gününü dünyevi uğraşlardan arınarak geçirmek ; aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş bir sünnete yeniden hayat vermek isteyen 70 ?e yakın Kayserili vatandaş Hacı Kılıç Camii´nde itikafa girdi?
İtikaf, akıl, baliğ olan veya temyiz kudretine sahip bir müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet niyetiyle bir süre durması anlamındadır. Ramazanda olabileceği gibi ramazan dışında da itikaf caizdir. İtikaf, Kur´an ve Sünnetle sabittir.
Peygamber efendimizin sünnetine uygun olarak ramazan ayının son on günü Kadir Gecesi2nin faziletlerine nail olmak isteyen müslümanlar itikafa girer. İtikafa giren kimse, camide yer, içer, uyur ve ihtiyacı olan şeyleri mümkün olduğu takdirde camide tedarik eder. Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli olduğunda gusletmek gibi tabii ihtiyaçları için ise camiden dışarı çıkabilir. Bulunduğu camide cuma namazı kılınmıyorsa, cuma namazını kılmak üzere başka bir camiye gidebilir. Cenaze namazı için ise dışarı çıkamaz. Kendisine veya malına bir zarar geleceği korkusuna kapılması ya da zorla çıkarılması halinde başka bir camiye gitmek üzere içerisinde bulunduğu cami veya mescidden çıkabilir. Bu zorunlu hallerin dışında camiden çıkarsa itikafı bozulur?
İşte bu düsturlara uyarak sevap kazanmak isteyen yetmişi aşkın ilimiz sakini Hacı Kılıç Camii´nde bir araya gelerek itikafa girdiler? Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 70 kişiyi Hacı Kılıç Camii´nde ziyaret eden haber ekibimiz hem itikaf ibadeti ile ilgili bilgi aldılar.
İtikaf hakkında bilgi veren Kerem ALAK "Burada itikaf için arkadaşlarla birlikteyiz. 10 gün burada kalacağız. Ramazan´ın son günü de çıkacağız. İtikaf bilindiği gibi unutulmaya yüz tutmuş bir sünnettir. Biz onu burada bir şekilde yaşıyoruz. Bunu duymayan kişiler, bunu duyup burada yaptığımız şeyi merak edip buraya gelen itikafın ne olduğunu öğreniyor. Burada üçüncü yılımız. 20 kişi başlamıştık. Ben o ilk 2 yılda yoktum. Bu sene yeni katıldım. Sayımız da her sene artıyor. Geçen sene 40 kişi, bu sene de 75 kişi civarındayız. Günübirlik girip çıkan arkadaşlarımız oluyor. Burası dünyaya 10 gün ara verme yeri. Normal iş temposundan, yoğunluktan, stresten uzak duruyoruz. Burada aynı insanlarla, aynı düşünen, aynı yaşayan kişilerle birlikte itikafta Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Huzur verici bir yer. Herkese tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.
HABER: C.USTEN?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor