8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

AGÜ´DE ?İŞ HAYATINA İLHAM VEREN GÜÇLÜ KADINLAR? KONULU PANEL

Abdullah Gül Üniversitesi´nde (AGÜ) ?İş Hayatına İlham Veren Güçlü Kadınlar? konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan kadın panelistler, kadınlarla ilgili çeşitli istatistikleri paylaştı, iş ve kariyer yaşamlarını anlattı.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, AGÜ Society of Women Engineers Kulübü tarafından düzenlenen panel, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu´nda yapıldı.

Panele konuşmacı olarak AGÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Başak Gencer Akçok, Koton Ticaret Müdürü Endüstri Mühendisi Didem Şahin, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Makine Mühendisi Defne Doğu, AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Burcu Güngör ve İkon Proje Mimarlık Ofisi Kurucusu Mimar Gamze Özbal katıldı.

AGÜ İleri Malzemeler ve Nanoteknoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Gizem Erkahyaoğlu moderatörlüğünde yapılan panelin açılış konuşmasını AGÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Başak Gencer Akçok yaptı.

Dr. Öğretim Üyesi Akçok ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün tarihini ve nasıl ortaya çıktığını anlattı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün, her şart ve koşulda eşit yaşam, eğitim ve çalışma şartları için çalışılması gerektiğini vurgulayan bir anma günü olduğunu belirten Akçok, emekçi kadınların tüm dünyadaki kadınlara armağanı olduğunu söyledi.

İş hayatındaki başarının, kadın erkek ayrımına bakılmaksızın kişinin performansından ileri geldiğini, ancak kadınların sahip olduğu bazı özelliklerin, onları iş hayatında bir adım ileri götürdüğünü kaydeden Akçok, şunları söyledi:

?Uluslararası bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre, yönetimlerinde bir kadın bulunan şirketlerin, bulunmayan şirketlere göre kar oranı yüzde 15 daha fazladır. Kadınları öne çıkaran özellikler ise takım çalışmasına olan yatkınlık, duygusal zeka, empati yeteneği, iletişim yeteneklerinin kuvveti, çok yönlü düşünme ve çalışma yetenekleri, analiz güçlerinin yüksek oluşu, bir çok detayı kısa sürede tespit edişleri, kadınları bir adım öne çıkarmaktadır.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti