8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HACILAR´DA KUTLANDI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HACILAR´DA KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Hacılar´da etkinlik düzenlendi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Doktorları Nilgün Köroğlu, Sebahat Ercan, Diyetisyen Serap Yavuz, Psikolog Zübeyde Uğurlu ve Büyükşehir Belediyesi´nden Sosyolog Sebahat Bayar´ın konuşmacı olara

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Hacılar´da etkinlik düzenlendi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Doktorları Nilgün Köroğlu, Sebahat Ercan, Diyetisyen Serap Yavuz, Psikolog Zübeyde Uğurlu ve Büyükşehir Belediyesi´nden Sosyolog Sebahat Bayar´ın konuşmacı olarak katıldığı programda, Türk Halk Müziği sanatçısı Bahar Kaplan´da bir konser verdi.
Hacılar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlken Tapar, Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı Deniz Güney, Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve bayanlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan Kayseri Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Deniz Güney, ?Kadın sağlığı, toplum sağlığının tek göstergesidir. Bu yüzden de Bakanlığımız ve kurumumuz olarak çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız. Bu faaliyet için bizlere destek veren Başkanımız Doğan Ekici ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.? Dedi.
Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´de ?Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu, sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun temel taşlarıdır. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir.? Dedi.
15 Temmuz´da meydanlara inenlerin % 51´ini vatansever kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü;
? Türk Kadını demokrasisine, ülkesine ve bayrağına sahip çıkıtı. Darbe gecesi köprüde hainlere tek başına, ölümüne karşı koyan Safiye Bayat kahramanlık destanı yazmıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü içtenlikle kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.?
Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Halk Sağlığı Üreme Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Nilgün Köroğlu, anne sütünün önemi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi sorumlu hekimi Dr. Sebahat Ercan, kanser, kanser taramaları, korunma yolları ve kanser tarama merkezleri, Diyetisyen Serap Yavuz, Kadın ve beslenme, Psikolog Zübeyde Uğurlu ise kadın ruh sağlığında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi´nden sosyolog Sebahat Bayar´da Huzur Çınarı birimi olarak Hacılar da haftada iki gün hizmet verdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Bahar Kaplan tarafından seslendirilen birbirinden güzel eserlerle, kadınlar gönüllerince eğlendi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor