8 MART KADINLAR GÜNÜ´NDE

8 MART KADINLAR GÜNÜ´NDE

KADINLARIMIZ MEYDANLARA İNDİ?

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkiliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen farklı kesimden çok sayıda ilimiz sakini kadın bu özel günde Ata´nın manevi huzuruna çıkıp minnetlerini sunduktan sonra yaptıkları basın açıklamaları ile kadının toplumsal yaşamdaki yerine ve önemine vurgu yaptılar?
Cumhuriyet Meydanı´nda konuşlu Atatürk Anıtının önde bir araya gelerek 8 Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının startını veren ilimiz kadınları sıra ile Ata´nın manevi şahsiyeti önünde bağlılıklarını sunup bu özel günde kadına ve kadının toplumsal yaşamdaki yerine dair değerlendirmelerde bulundular?
Atatürk Anıtına çelenk bırakan ilk kadınlar Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri oldu? Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundular. Daha sonra kayseri barosunda basın açıklaması yapan Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Akkaş Peker Kadınlar geçmişte, çoğu toplumlarda ikinci sınıf vatandaş olarak görülmüştür. En ağır işlerde çalıştırılmış, bir eşya gibi alınıp satılmış, baskı altında tutulmuş ve çoğu zaman şiddette maruz kalmıştır. Ne yazık ki kadınlar hala eğitim ve diğer toplumsal hizmetlere erişmekte güçlüklerle karşılaşıyorlar. Günümüzde kadın, hem işine gitmiş, hem de eve gelince çocuğuna bakıp, ilgilenmiştir. Hem anne, hem iş kadını, hem de ev kadını rolünü üstlenmiştir. Bütün sorumlulukların altına kadınlarımız girmek zorunda kalmıştır. Kurtuluş Savaşı´nda Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi birçok kahraman Türk Kadını cephelerde savaşmış, bağımsızlık savaşının kazanılmasında önemli rol oynamıştır? ifadesini kullandı?
Kadın Platformu Üyesi kadınlarda bu özel güne dair kutlamalarını Atatürk Anıtı´na çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak start verdiler? Grup adına konuşan İlknur Özal ?Hangi yasayı getirirsek getirelim, öncelikle ailede ve toplumda yetiştirilme sorunları aşılmalıdır. Kadının güçlenmesi, ailede ve toplumda birey olarak dikkate alınması, toplumda zihniyet değişiminin sağlanması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.
Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi kadınlar gibi siyaset arenasında görev alan kadınlarında kutlamaları başlatmak için seçtiği ilk adres Atatürk Anıtı önü oldu?. Kutlamalara Başkent´den iştirak eden CHP Kadın kolları Genel Başkanı Fatma Köse VE CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan diğer partili hemcinsleri ile birlikte Ata´nın huzuruna çıkıp çelenk sundular ve günün anlam ve önemine dair değerlendirmelerde bulundular? Chp´li kadınların hislerine tercümanlık eden Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse açıklamasında ?Kadının gördüğü şiddete, uğradığı haksızlıklarla çileli koşullarıyla değil, toplumun içindeki başarısıyla fedakar duruşuyla yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz? şeklinde konuştu?
Etkinliğe iştirak eden bir diğer isim CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ve CHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker´de kadınlar günün kutlayarak kadının önemine dikkat çekip Sivas Caddesi boyunca yürüyerek karşılaştıkları kadınların günün kutlayıp karanfil dağıttılar.
MHP İl Kadın Kolları üyeleri ise açtıkları ?Kadın´ temalı fotoğraf sergisi le bu özel güne katkı verip , kadının her alanda yerini aldığına vurgu yaptılar?.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı