8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

ÖZER: KADINLARIMIZIN ÖNEMLİ GÖREVLERE GELMELERİNDE ÖNCÜ PARTİYİZ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kayseri’de de kutlandı. Etkinlikler kapsamında Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Gruplar daha sonra kadınlara karanfil dağıttı.

Cumhuriyet meydanında bir araya gelen kadınlar Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, burada yaptığı açıklamada  Tüm dünyada ezilen, ağır koşullar altında çalıştırılan, kadınlarımızın büyük bir dayanışma neticesinde 1857 yılında büyük haklara kavuştuğu mücadelenin yıl dönümü diyerek şöyle konuştu.

kadınlarımız, başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere ülkemizin en zor süreçlerinde en önemli sorumlulukları görev edinmiş, edindikleri görevleri ise en iyi şekilde yerine getirmişlerdir, getirmeye de devam etmektedirler. Kadınlarımız, toplumda ne kadar etkinse, toplumumuz o kadar çağdaş, o kadar muasır medeniyetler seviyesinde olacaktır. Ülkemizde, 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen devrim yasaları ile temelleri atılan Kadınlarımızın hakları, gün geçerek artmış ancak AK Parti  iktidarında kadınlara değer verilmemesi nedeniyle; her geçen gün geriye gitmektedir. Öyle ki artık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınlarımızın önemli hakları elde ettiği bir büyük etkinlik olmaktan öte kadın cinayetlerinde yitirdiğimiz kadınları andığımız, tecavüz ve tacizlerle örselenen kadınlarımızla dayanışma içinde olduğumuz, kadınlarımızın elinden alınmaya çalışıldığı haklarını bir kez daha ve en yüksek şekilde dile getirdiğimiz bir güne dönüşmüştür. Evrensel Liderimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi; “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır."

Ne mutluyuz ki bu anlamda partimiz Cumhuriyet Halk Partisi cinsiyet kotaları getirerek, ülkemizde kadınlarımızın önemli görevlere gelmelerinde öncü parti olmuş, birçok önemli göreve kadınlarımızı getirmiştir.

Açıklamanın ardından partililer günün anısına karanfil dağıtarak yürüyüş gerçekleştirdiler.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak