8.ANADOLU ODALAR PLATFORMU KARAMAN'DA YAPILDI

8.ANADOLU ODALAR PLATFORMU KARAMAN'DA YAPILDI

Orta Anadolu’da faaliyet gösteren Ankara, Eskişehir, Kayseri, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Sivas ve Yozgat İllerinin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odalarının oluşturduğu Anadolu Odaları Platformu

Toplantıya TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer, Anadolu Odaları Platformu Üyesi 13 odanın başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra misafir odaların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Platform Dönem Başkanı Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy, 8.Anadolu Odaları Platformu’na ev sahipliği yapan Karaman SMMM Odasına katkılarından ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Platformun amacının mesleği ve gündemi takip ederek meslek adına katkı sunmak olduğunu belirten Özsoy, platform üyesi odalarla görüş alışverişi yapılarak ilgili yerlere sunulacağını belirtti.
TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez ise, Türkiye’nin dünyadan hem siyasi hem ekonomik anlamda kendini soyutladığını ve yapısal değişikliklerden geçtiğini, herkesin de bu değişimlerden nasibini aldığını belirtti. Türkiye’de çoğu şeyin sayısal üstünlüğe bağlı olduğunu söyleyen Sönmez, haklı olarak şikayet edilen mesleki sıkıntılarla ilgili olarak Türkiye’deki bir çok meslek kuruluşunun şu anda benzer sıkıntılar içinde olduğunu dile getirdi. Ancak, sıkıntılarımızı tartışırken de, Bakanlıklara ve İdare’ye iletirken de bazı şeyleri yerinde ve doğru tartışılması ve istenmeli diye düşündüğünü ifade etti. Mesleki olarak geçiş sürecinde olduklarını ve zamanla taşların yerine oturarak her şeyin düzene gireceğini de belirten Ülkü Sönmez, 88.000 meslek mensubu ve 46.000 çalışanı ile muhasebe meslek camiasının karşısında devlet olduğunu, müşterileri olduğunu, belli yönetmelikler ve sorumluluklar çerçevesinde hareket edilerek sorunların çözülebileceğini, isteklerin sadece TÜRMOB’un Oda Başkanları ve meslek mensuplarının istekleri doğrultusunda gösterdiği çabalarla değil, bireysel katkılarla da çözülmesi gerektiğine değindi.
Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı da konuşmasında, bu toplantıya kadar dönem başkanlığını üstlenen Konya Odası Başkanı ve İsmail Turan ve yöneticilerine başlattıkları birliktelik ve bugüne kadar ki çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve yeni dönemde, Dönem Başkanlığına oy birliği ile seçilen Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy’a ve yöneticilerine de çalışmalarında başarılar diledi.
Ankaralı, mesleğin sorunlarına değinerek, “Eski sorunlara çözüm bulunmadan yeni sorunlar önümüze çıkarılmaktadır. Biz istiyoruz ki, TÜRMOB'un başkanlığında bir komisyon kurulsun, sorunların neler olduğu ve önceliği konusunda bir çalışma yapılsın, bu çalışma sonucunda yol haritamız belirlensin." diye konuştu.
Toplantı gündem konuları ve misafir oda başkanları ile platform üyesi oda başkanlarının konuşmalarıyla devam etti. Toplantı sonrasında platform üyeleri Karaman ili Valisi Murat Koca'ya, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ve Karaman Defterdarı Necmettin Heper'e ziyarette bulunarak, Karaman'daki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi