8.ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

8.ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

DÜNYA'NIN RENKLERİNİ KUCAKLAŞTIRDI

Kısa adı KUDER olan Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğince  ‘Biz bir milletiz' sloganıyla yola çıkılarak  tertiplenen  Uluslar arası öğrenci buluşmasının bir yeni daha Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Otoparkı'nda gerçekleştirildi. Dünyanın farklı coğrafyalarından eğitim görmek üzere ilimize  gelen  öğrencilerin kurdukları  çadır-stantlarda  ülkelerini tanıttığı  etkinliğin açılışına iştirak  eden Vali Orhan Düzgün, Kayseri'nin  üniversiteler şehri hüviyetine kavuştuğuna dikkat çekerek Kayseri'de yapılan büyük atılımlarla üniversite sayısı 4'e, öğrenci sayısı da 60 bin'e ulaştı” ifadesini  kullandı…

İlimizin ev sahipliği yaptığı ‘8.Uluslararası öğrenci buluşması' etkinliği kapsamında dünyanın dört bir yanından ilimize gelen yabancı uyruklu öğrenciler, açtıkları çadır-stanlarda ülkelerini tanıttı. Etkinliğe, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Ak Parti Milletvekili  Adayları, yabancı uyruklu öğrenciler ile vatandaş iştirak etti.   

 

Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Otopark'ında düzenlenen etkinlik, ilk olarak Kuran-i Kerim tilavetiyle başladı.                                                                                                   

Etkinliğe ev sahipliği yapana  KUDER Başkanı Mücahit Bulut gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Bizler Dünya' nin dört bir yanına uzanan ve farklı coğrafyaların suyuyla beslenen aynı ağacın dallarıyız. Renkler ve diller farklı olsa da ‘Biz bire millet' olmanın gururunu yaşamaktayız. Yaşadığımız dünyada kanın, gözyaşının, hüznün olduğu bir dünyadır. Bugün batı dünyası sömürmek için parçalamakta ve bölmekte. Doğu dünyası olarak biz ise, yaşatmak için birleştirmeye ve ‘biz bir milletiz' demeye çalışıyoruz. KUDER kurulanı çok kısa olmasına rağmen 76 ülkeden yaklaşık 4 bin öğrenciye çok farklı alanlarda hizmet eden bir dernektir. Derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu ‘8.Uluslar arası öğrenci buluşması' burada bitmeyip daha uzun süre devam edecektir” değerlendirmesinde  bulundu…  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, dünyanın dört bir yanından okumak için Kayseri'ye geldiklerini hatırlatarak, Bir zamanlar insanlar kendi dar bölgelerinde birkaç şehir görme imkânı bularak yaşamalarını sürdürürlerdi. Günümüzde ise en az birkaç ülke görme imkânı bulmuş oluyorlar. Tarihi mal olmuş insanların hayat hikâyelerini incelediğimizde bunların çoğu kendi memleketin dışında birçok merkezi görme imkânı bulup gezip-dolaştığı o ülkenin değerlerini tanıdığı görürsünüz. Sizde ‘Alimler şehrine'  geldiniz. Bu durum sizin için şanslı umarım iyi bir şekilde değerlendirirsiniz. Türkiye ve Kayseri'ye gelmekle şanslısınız çünkü bulunduğunuz coğrafyada birçokları zalimin zumlu altında eğiliyor. Birçokları da kan, gözyaşı ve ateş altında. Ama hamd olsun Türkiye ve Kayserimiz huzur içinde yaşıyor. Bu anlamda burada edineceğiniz değerleri kendi memleketinize taşıma aşısından önemlidir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin bir diğer önemli katılımcısı Vali Orhan Düzgün de, son yıllarda Kayseri üniversiteler şehri olduğuna dikkat çekerek, Kayseri'de yapılan büyük atılımlarla üniversite sayısı 4'e ulaştı ve öğrenci sayısı da 60 bin'in üzerine ulaştı. Bundan 20-30 yıl önce ülkemizden gençler, eğitim görmek üzere batı ve Avrupa ülkelerine gider orada edindikleri tecrübelerle kimisi ülkemize geri döner. Kimisi de orada kalarak çalışma hayatlarına devam ederler. Bu etkileşimin hala da devam etmesi gerekiyor. Yine Türkiye'den gençlerimizin Avrupa, Afrika ve Asya'ya eğitim görmek üzere gitmeye devam etmesi gerekiyor. Ama güzel olan bir şey var ki, 20-30 sene önce görmediğimiz öğrencileri ülkemizde görüyoruz. Bugün Kayseri'nin sokaklarında dolaştığınız da, Kayseri'nin dışında gelen misafirler ilimizdeki farklı renklerdeki öğrencileri görünce, Kayseri ile ilgili şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bugün ilimizde yaklaşık 2 bin'i üniversitede 500'ü lisede olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bu dünyanın bakışı adına insanların farklı milletlerden farklı ülkelerden insanların birbirlerini tanımasına adına son derece önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.                        

Konuşmaların ardından protokol kurdeleyi keserek stantların açılışını gerçekleştirdiler. Ardından protokol, 76 ülkenin 100'e yakın öğrencisi tarafından kurulan 55 çadırı tek tek gezerek bilgi aldı. Yabancı uyruklu öğrenciler, kendi ülkelerin yöresel kıyafetleri, yemekleri ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. 



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı