99 YIL SONRA ŞEHİTLİKTE HÜZÜN VARDI

99 YIL SONRA ŞEHİTLİKTE HÜZÜN VARDI

`18 Mart Şehitler Günü`kapsamında tertiplenen anma programı `KartalHava Şehitliği`nde gerçekleştirildi. Anma töreninde şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek şehit ailelerinin acıları paylaşıldı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi il Teşkilatı mensuplarının

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin  99. Yıldönümü Hava şehitliğinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Başkan yardımcısı Serdar Altuntuğ, AK Parti il Başkan yardımcısı Kubilay Hasan Gürcan,  CHP il Başkanı Mustafa Ayan,MHP Başkan yardımcısı Resul Şahin, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve  protokol üyeleri katıldı.

 

Şehitlikteki tören anıta çelenklerin sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunULUP,  saygı atışları gerçekleştirildi ve hep bir ağızdan  İstiklal marşı okundu.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hava Pilot Teğmen Selahattin Ağılkaya yaptı. Ardından Semih Özsoy isimli öğrenci  ve  PMYO öğrencilerinden Yunus Emre Cingöz de birer şiir okudular.

 

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz’da törende yaptığı konuşmada “Vatanımız dediğimiz bu topraklar diyeti ağır ödenmiş topraklardır. Tarih boyunca vatanımızda gözü olanlar inancın imanın ve  azmin karşısında yenik düşmüştür” değerlendirmesinde bulunup  şehit ailelerine sahip çıkılmasını isteyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün Şehitlik Defterinin İmzalayarak yazdığı cümleleri okudu. Düzgün, şehitlerin emaneti bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti ve güzel vatanımız büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefte ilerleyecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar.Vali Orhan Düzgün ve beraberindeki heyet şehit yakınlarıyla yakından ilgilendiler. Bir şehit annesinin gözyaşlarını tutamayarak ağlaması üzerine protokol üyeleri şehit annesini teselli ederek  acısını paylaştılar.

 

Şehitlikteki törenin bitmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Mustafa Ayan ve Yönetim kurulu üyeleri şehitlik anıtına çelenk koyarak basın açıklaması yaptılar. Ayan, burada yaptığı açıklamada milli ve manevi değerlerimize siyasi partilerin çelenk koymalarının izne tabi olmaması gerekmektedir diyerek “Vali’den izin almadan bizde çelenk koyabilmeliyiz” diyerek tepkisini dile getirdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”