SAĞLIKLI KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN

SAĞLIKLI KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN

OBEZİTE SEMİNERİ

Talas Belediyesi´nin önemli sosyal projeleri arasında yer alan "Obeziteye Dur De Projesi" kapsamında katılımcılara sağlıklı kilo vermeleri için eğitim semineri düzenlendi.
Belediye Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen seminere İl Halk Sağlığı Müdürlüğü´nde görevli Diyetisyen Seher Başok, obezitenin zararlarını, korunma ve tedavi yöntemlerini anlattı. Genç yaşlı, kadın erkek çok sayıda kişinin katıldığı seminerde konuşan Diyetisyen Başok, "2008 yılında dünya genelinde 400 milyon obezite sayısına ulaşıldı. 2015 yılında ise bu rakam iki katına çıktı. Artık dünyada 700 milyon obez var. Türkiye´de ise erkeklerin yüzde 21,2´si, kadınların yüzde 41,5´i obez. Obeziteyi tespit etmek için vücut ağırlığının boya bölünmesiyle ortaya çıkan beden kitle indeksini kullanıyoruz. Beden kitle indeksi 18,5´in altında çıkan kişilere zayıf, 18,5-25 arası çıkanlara normal, 25-30 arası çıkanlara obez öncesi, 30´un üzerinde çıkanlara ise şişman deniliyor." dedi.
Obezitenin çeşitli hastalıklara neden olduğunun altını çizen Başok, "Bunlar kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, kanser, karaciğer hastalıkları, iskelet sistemi hastalıkları ve fıtıklardır" diye konuştu.
Başok, hastalığın tedavi edilebilir olduğunu belirterek, "Diyet ve davranış değişikliği tedavisi gibi yöntemlerle iyileştirilebiliyor. İlaç ve cerrahi tedavi artık son aşama. Obezite tedavisinde hekim, diyetisyen, psikolog ve fizik tedavi uzmanı her zaman işbirliği içinde olmalı." ifadelerini kullandı.
Hastalıktan uzak durmanın yollarını da sıralayan Başok şunları söyledi: "Uygun beslenme programlarını uygulayarak, yenilen ve içilenlere dikkat ederek obeziteden kurtulabiliriz. Kilo almaya eğilimli dönemler genellikle doğum öncesi, 5 ile 7 yaş arası, adölesan, menopoz ve her başarılı kilo vermenin arkasından gelen dönemlerdir."
Sağlıklı Yaşam Projesi´nin mimarı Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Projemiz adı gibi oldukça sağlıklı şekilde ilerliyor. Vatandaşlarımız her hafta farklı etkinlikler düzenlediğimiz projemize katılarak kilolarından kurtulmak için gayret gösteriyor. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor" şeklinde konuştu.
Seminerin ardından katılımcılar Ali Dağı Yamaç Paraşütü İniş Alanı´nda tempolu yürüyüş ve egzersiz hareketleri yaptı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor