Bakan Varank Mobiboya’yı hizmete açtı

 Bakan Varank Mobiboya’yı hizmete açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni haftanın ilk iş gününü ilimize ayırdı. Kayseri turuna Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi, Mobilyakent, MOBİTEK ve KUMSMALL’ın ardından ilimize kazandırdığı Mobiboya’nın açılışını gerçekleştirerek start veren Bakan Varank “Vizyon ve teknoloji görmek isteyen Kayseri’ye gelsin” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi olan ve Avrupa Birliği fonuyla yapılan MOBİBOYA’nın açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, Sivil Toplum ve Meslek Odaları temsilcileri, Kayseri ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen oda başkanları, Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli iştirak etti.   

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya törenin açılışında yaptığı konuşmada ülkemizin dünya mobilya sektöründe gidecek çok yolu olduğunun altını çizerek şöyle konuştu  “Başta Kayseri olmak üzere ülkemizin çok büyük potansiyeli var. Pazardaki payımızı artırmamızın yolu yenilikten, inovasyondan, tasarımdan ve dış ticaret bilincini geliştirmemizden geçiyor. İnşallah MOBİTEK ve MOBİBOYA projelerinde bu özelliklerin hepsi var. Özellikle sıfır atık ve çevreye hiçbir zarar vermeyen su bazlı boya teknolojisi ile kimyasal madde kullanılmadan yapılacak mobilya boyası sektörümüze çok büyük bir değer katacak ve inşallah ülkemiz mobilya sektöründe yeni bir dönemin kapısını açacaktır. Mobitek gibi, Mobiboya gibi rekabette öne çıkacak kaliteli ve çevreci üretim tesisleri ile firmalarımız rakiplerimizin önüne geçebilecekler. Bu anlayışla tesislerimizde ülkemizdeki tüm mobilya üreticilerimize hizmet vermeye hazırız”                                               

Konuşmasında projeye destek verenlere de şükranlarını sunan Başkan  Sarıkaya, Bakan Varank’tan KUMSMAL AVM ziyaretçileri için TOGG talebinde de bulunarak şunları kaydetti  "Sayın Bakanım hemen yanı başımızda Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük mobilya dekorasyon alışveriş merkezi bulunuyor. Burası 365 gün fuar konseptiyle kuruldu. Kayseri de mobilya üretimi yapan Yüzlerce firmanın binlerce ürünü on binlerce çeşitle burada sergileniyor. KUMSMALL Avm’de ülkemizin gururu TOGG araçlarımızı sergilemek ve ziyaretçilerimize çekiliş ile hediye etmek üzere 4 adet otomobil talep ediyoruz”                                                                        

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Elitaş’ da Mobilyakent’teki işyerlerinin çatısında kurulan güneş enerji santrallerine vurgu yaparak, Türkiye’de ilk kez bir kooperatifin GES kurduğunu dile getirdi ve GES için ilave kapasite bulunduğunu da ifade etti.                   

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ da açılışı gerçekleştirilen MOBİBOYA’dan övgüyle söz edip, Kayseri’nin MOBİBOYA ile mobilya ve metal boyamada Türkiye üssü olacağının altını çizerek  “Kayseri mobilyada Türkiye’nin 1 numarasıdır. Ülkemizdeki en büyük 20 firmanın 11’i Kayseri’de bulunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.                                           

MOBİBOYA’nın çevreci yönüne de dikkat çeken ve 7 milyon Avro bedelle kurulduğunu ifade eden Bakan Mustafa Varank, tesisin sıfır atık ve yüzde yüz verimlilikle çalıştığını dile getirdi. MOBİBOYA’da dünya mobilya standartlarına uygun su bazlı boyalar kullanıldığını belirten Bakan Varank, boyama sürecinin tam otomatik makinelerle ve robotik uygulamalarla yapıldığını hatırlatıp,  tesisin çok önemli işlevler üstleneceğine dikkat çekerek şunları kaydetti  “Doğaya saygılı sanayinin gelişimi artık tercih değil mecburiyettir. Vizyon görmek isteyen, teknoloji görmek isteyen, yeşile saygı görmek isteyen Kayseri’ye gelsin” 

Konuşmaların ardından Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya tarafından Bakan Mustafa Varank’a  MOBİBOYA’da yapılmış olan tablo hediye edildi. Kurdelenin kesilmesiyle yapılan açılışın ardından MOBİBOYA Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi katılımcılar tarafından gezildi. Bakan Mustafa Varank, tesisteki üretim üniteleriyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”