Bakan Yanık: “Vatandaşımıza gelecek vizyonu çiziyoruz”

  Bakan Yanık: “Vatandaşımıza gelecek vizyonu çiziyoruz”

Develi İlçesi’ne yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ilçeye geçmeden önce Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Bakan yanık 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu anlamda AK Parti olarak vatandaşımıza gelecek vizyonu çizmeye devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Develi İlçesi’ne yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Başkanlık girişinde Bakan Yanık’ı çiçeklerle karşılayan Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık ve beraberindeki heyetle birlikte başkanlık makamına geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Başkan Büyükkılıç’a ziyaretine Vali Vekili Şenol Esmer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da eşlik etti. Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Yanık’a kentte yapılan, yapılacak olan hizmetler ve projeler ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Yanık ise ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a şükranlarını sundu.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık’a aralarında Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, Yaşlı Yaşam Merkezi ve Hospice projelerinin yer aldığı sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen örnek projeler ile ilgili sunum da yaparak, yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdi. Bakan Yanık, şeref defterini de imzalarken, günün anısına hediye takdimi yapıldı. 

Bakan Yanık, hediye edilen Kaymek  kursiyerleri tarafından dokunan el emeği göz nuru el dokuması halılar için emeği geçenlere teşekkür ederken; Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık’a ayrıca Kayseri Mutfağı kitabını takdim etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Develi’ye geçişi öncesi ikinci durağı ise  AK Parti Kayseri İl Başkanlığı oldu.  İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yanık, teşkilatın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Burada açıklamalarda bulunan Yanık, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için el birliği ile koştuklarını belirtti.                 

Sözlerinin devamında 1 yıl içinde kalıcı konutların tamamlanmasının ardından sosyal hizmetlerin süreceğini aktaran Bakan Yanık şu bilgileri paylaştı "Her bir bakanlığımızla cumhurbaşkanımızın liderliğiyle millete hizmet etmek, milletin geleceğine hizmet etmek ama aslında bir taraftan da insanlığın geleceğine hizmet etmek şuuruyla hareket ediyoruz. Mazlum, mağdur nerede olursa olsun bu millet tarihten bu yana elini uzatmayı kendisine vazife addetmiştir. Bugün de Kayseri'de gerek depremzede gerek sığınmacı vatandaşlarımıza elimizi uzatarak bunu gösteriyoruz. 6 Şubat maalesef büyük bir hüzün sayfası olarak ülkemizin tarihinde yerini aldı. 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. 100 binlerce vatandaşımız yaralı, Allah'tan şifalar diliyorum. Ama bu millet necip, büyük bir millettir. Çok hızlıca herkes adete adeta bir seferberlik duygusuyla deprem bölgesine akın ederek bir ucundan tutmaya başladı. Kayserimiz de hem büyükşehir belediyemiz hem diğer hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla en önde koşan illerimizden biri. Dolayısıyla Allah nasip ederse çok hızlıca depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya el birliği ile koşacağız. Önümüzdeki süreçte bir yıl içerisinde kalıcı konutlar tamamlanırsa vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Ondan sonraki süreçte de sosyal hizmetlerimize gerek bizim bakanlığımızın gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle yaraları saracağız. Gidenler gelmez bunun farkındayız, o sızı hepimizin içinde sızlamaya devam edecek. Ama kalanların hayatlarını güven içerisinde sürdürebilmesi için elimizden geleni yapmaya başladık, yapmaya devam edeceğiz. Milletin emanetlerine millet olarak sahip çıkacağız. Bu noktada kimsenin kuşkusu elhamdülillah yok, olmayacak. Kayseri'nin bu anlamda da yaptıklarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Allah bu millete tırnak kadar faydası olan herkesten razı olsun. İnşallah bundan sonra hizmetlerimizi sürdüreceğiz"                   

Sözlerinin sonunda 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin önemine de vurgu yapan Bakan Yanık şöyle konuştu "14 Mayıs önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim çok önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor bizim açımızdan da ülkemiz açısından da. Türkiye'nin 20 yılda edindiği kazanımların iç politikadan, dış politikaya, savunma sanayiden ekonomik kalkınmaya, yatırımlara kadar bütün kazanımların devam etmesi ve tahkimi noktasında aslında bir irade ortaya konacak. Bu anlamda AK Parti olarak vatandaşımıza bir gelecek vizyonu çizmeye devam ediyoruz. İnşallah bunu sürdürmeye azimliyiz, kararlıyız"                                                        



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”