BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE “GENÇLERİMİZİN İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ORTAM HAZIRLIYORUZ”

 BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE  “GENÇLERİMİZİN İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ORTAM HAZIRLIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarında sona yaklaşılan Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Geleceğimizi aydınlatacak olan gençlerimizin burada bilimle buluşması adına en güzel şekliyle bir ortam hazırlanıyor” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde, Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi’nden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nin ardından hayırsever işbirliği ile yeni bilim ve sanat merkezini kente kazandırıyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler esnasında Başkan Büyükkılıç’a, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu, Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı da eşlik etti.

Çalışmalarında sona yaklaşılan merkezde yetkililerden son durum hakkında bilgi alan Büyükkılıç, bina içerisini de gezerek, planlanan birimleri, sınıfları ve atölye odalarını inceledi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Her şeyden önce Kayseri’mizin gerçekten sağduyulu, Kayseri sevdalısı, bilim sevdalısı, hayırsever insanı Murat Kantarcı dostumuza böyle güzel bir binayı, hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Buradaki teknik heyeti tebrik ediyorum. Şurası da olsaydı diyeceğimiz hiçbir eksiği yok. Pırıl pırıl bina hazır. İçinin donanımı Milli Eğitimimiz tarafından. Tabi kontrol şefliği Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden, çevre düzenlemesi de aynı şekilde iş birliği ile Büyükşehir Belediye’mizden olmak üzere geleceğimizi aydınlatacak olan gençlerimizin burada bilimle buluşması adına en güzel şekliyle bir ortam hazırlanıyor. Milli eğitimimize hayırlı olsun diyoruz. Hayırseverimizi tebrik ediyoruz.”

Dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediklerini vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Belediyenin her zaman okullara diğer kamu kurumlarına desteğini esirgemeden, anında ulaştırmasından dolayı ekibimizi de tebrik ediyorum. El ele gönül gönüle diyoruz. Ülkemizi, insanlığı daha güzel günlere ulaştırmak amacıyla hep birlikte dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Teknik heyetimizi de özellikle tebrik ediyorum. İnşallah okullar açılmaya burası pırıl pırıl olacak ve sonrasında hepimizin yüzü gülecek. Bizlerde laf yok icraat var.”

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”