Diyetisyen Merve Şahin'den bayram uyarısı

 Diyetisyen Merve Şahin

Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda etin pişirme şeklinden, tüketimine kadar birçok konuda önemli noktalara dikkat çeken Diyetisyen Merve Şahin; ete uygulanan pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayıp “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli, sindirim açısından bir problem yaratmaması için 24 saat bekletilmeli” uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı’nda beslenmede dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda haber ekibimize açıklamalarda bulunan Spor A.Ş. Diyetisyeni Merve Şahin Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat edilmesinin yanı sıra ete uygulanan pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.                                                                                                Kurban Bayramı nedeniyle özellikle kesimden hemen sonra tüketilen etin insan sağlığı için uygun olmadığının altını kalın çizgilerle çizen Diyetisyen Şahin şu bilgileri paylaştı  “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemesi gerekiyor. Sindirim açısından bir problem yaratmaması için eti 24 saat bekletmeliyiz. Daha sonrasında uygun pişirme yöntemleri ve porsiyonla tüketebiliriz. Uygun pişirme yöntemi olarak ızgara, haşlama olabilir ancak kesinlikle kızartma olarak pişirmemeliyiz. Kızartma yöntemi sadece et için değil bütün besinler için yağ oranını ve kanserojen etkiler yarattığı kızartmadan mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Eti yerken daha çok çiğneyerek ve yanında salata, ekmek vb. gibi türevlerle beraber tüketmek de daha iyi olacaktır. “                                               

Sözlerinin sonunda bayram ziyaretlerinde ikram edilen şerbetli tatlıların yerine sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi tavsiyesinde de bulunan Diyetisyen Şahin ziyaretlerde fazla kafein almamak adına çay ve kahvenin sınırlandırmasının uygun olacağını da sözlerine ekledi. 

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı