Milletvekili Nergis :“Engelli olmak bir utanç vesilesi değil”

  Milletvekili Nergis :“Engelli olmak bir utanç vesilesi değil”

Kendisi de bir engelli annesi olan ilimizin tek kadın milletvekili AK Parti Milletvekili Hülya Atçı Nergis konuk olduğu Neşter programında 20 yıllık süreçte yaşadıklarını paylaşıp 3 Aralık Engelliler Günü vesilesi ile tüm engelli ailelerine seslenerek “Engelli olmak utanç vesilesi değildir. Yaradılış itibariyle engelli bireyler bizden farklı doğuyor.  Onlara  saygı duymak ve onunda normalini yaşaması için destek olmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Kay Tv – Erciyes Tv ortak yayınında her Cuma yayına giren ‘Neşter’ programına konuk olan ve kendisi de bir engelli annesi olan AK Parti Milletvekili Hülya Atçı Nergis çocuğunun engelli olduğunu öğrendiği günden bugüne geride kalan 20 yılda yaşadıklarını paylaşıp; engelli ailelerine kolaylıklar diledi ve gerek devlet , gerekse vatandaşlar olarak herkesin engelli bireylerin normalini yaşaması için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti “1999 doğumlu olan büyük oğlum %90 zihinsel engelli, özel bir çocuk. Büyümeyen bir evladımız, meleğimiz var. Bizim evin meleğidir, babası ben öyle görüyoruz. Rabbimin bize bir selamı, lütfu. O bir melek olarak dünyaya geldi demek ki ihtiyacımız varmış böyle bir imtihana ve rabbim bize gönderdi. Tabi bize çok şeyler öğretti, çok şeyler kattı ve bizi olgunlaştırdı. Benim ilk evladım şu an 23 yaşında. 20’li yaşların sonunda anne oluyorum, ilk çocuğumu kucağıma alıyorum. Zaten annelik çok güzel ama çok da zor. İlk çocuk bir anne baba için hiç kolay değil. Polat’ın bebekliği sürecinde çok zorlandık.  Beslenemiyor diye gelişimi çok geri. Tabi ki bizi ilk olarak arkadaşlarımız uyardı, aile büyüklerimiz yanımızda yok yalnız yaşıyoruz. Bu dönemde de rutin olarak doktor kontrollerine de götürüyoruz. Sonra bir arkadaşımın uyarısı sonucu bir sıkıntı olduğunu gördük, tabi siz de ilk evladınız konduramıyorsunuz. Sonra tabi teşhis konuldu. Polat’ın gelişimi 8 aylık değil de 3 aylık olduğu.  Polat gelişmiyor özel bir çocuk. Çok zor ve ağır bir imtihan. Çok karmaşık duygular yaşıyorsunuz ama rabbime şükürler olsun hiç isyan etmedim. Neden biz demedim. Ancak eşim ve ben yavrum için üzüldük. Hayatımı tüm ömrümü evladıma vakfederim ama bu yavrumu normalleştirmez. Şimdi diyorum ki o bütün imtihanlardan geçmiş bir melek. Benim ikinci evladım doğduktan sonra ben ve eşim rahatladı. Anne baba olarak siz elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz onun hayatını kolaylaştırmak için. Ama engelli ailelerinin de hayatı çok zor. Çünkü her dönemde farklı sorunlar yaşıyorsunuz. Sorunlar o kadar çeşitli ki ancak rabbime şükürler olsun, rabbim yardım ediyor. Engelli olmak bir utanç vesilesi değil, zihniyet son dönemde değişti. Yaradılış itibariyle o sizden farklı ona saygı duymak ve onunda normalini yaşaması için devletinde ciddi imkanlar sunması lazım. Ailenin yalnız başına baş edebileceği bir mevzu değil. 

İktidarımızda da engellilerle alakalı ciddi çalışmalar yapıldı. Okulların sayısı artırıldı, önceden özel eğitimci yoktu, fizik tedavi uzmanı bulunamıyordu. Bir şehirde bir taneydi yani ikinci bir fizik tedavi, eğitim merkezi yoktu. Dernekler vasıtasıyla açılan okullar vardı. Devlet bu konuda çok iyileştirdi. Artık eğitim kurumlarının sayısı, niteliği ve çeşitleri çok artırıldı. Nitekim engelli bireylerin eğitimleriyle alakalı devletin verdiği ders ücretleri sayesinde yeni okullar açıldı. Özel sektörde bu konuya eğildi. Bu çocuklar eğitim almaya, sokağa çıkmaya başladı. Her noktada engelli bireylere ve ailelere olabilecek bütün destekler verilmeli…”

HABER MERKEZİ

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”