MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ TEMELİ ATILDI

 MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ TEMELİ ATILDI

GEÇEN sene temeli atılan Ko¬casinan Müftülüğü sitesi içerisinde yer alacak olan Müftülük Site Camiinin temeli, düzenlenen törenle temeli atıldı. Betonarmesini bir hayırseverin karşıladığı camii 1 Milyon 700 bin Türk lirasına mal edilecek. Törende konuş

Türkiye Diyanet Vakfı Kocasi­nan Şubesi ve Hayırseverler ta­rafından yaptırılan 1500 kişi­lik Müftülük Site Camii 1 yıl içerisinde tamamlanması plan­lanıyor. Betonarmesini bir ha­yırseverin karşıladığı camii 1 Milyon 700 bin Türk lirasına mal edilecek. Düzenlenen te­mel atma töreni Ak Parti Mil­letvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak ko­nuşan İl Müftüsü Ali Maraşlı­gil; “ Peygamber efendimiz za­manında mescitler sadece na­maz kılmak için değil, medre­se olarak da kullanılırdı. Mes­citlerimiz birer fakülte gibi­dir. Camilerimizde kültürümü­zü eski haline döndürmek için yeni nesillere bilgileri aktarma çabası içinde bulunalım” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Ak parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, yaşanan terör olaylarını kına­dı. Öksüzkaya, “Son günlerde amacının ne olduğuna bilme­diğimiz taşeron olarak çalışan terör örgütünü ve ona destek verenleri lanetliyoruz. İnşallah son bulur” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan milletve­kili Yaşar Karayel’de, “Ülke­mizin başına bela olan kan­lı terör örgütünün şehit etti­ği tüm güvenlik güçlerimize Al­lahtan rahmet diliyoruz. Terö­rü bir kez daha şiddetle kını­yoruz ve lanetliyoruz. Şu anda kuşatılmış durumdalar, dile­ğimiz bu terör örgütünün dağ­lardan taşlardan temizlenip ül­kemize bir huzur ortamının sağlanmasıdır.”diye konuştu. Konuşmalardan sonra, Müftü­lük Site Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”