PROJELERİNİ SANAYİCİLERLE PAYLAŞTI

 PROJELERİNİ SANAYİCİLERLE PAYLAŞTI

Üniversite Sanayi Araştırma ve İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) ile KAYSO işbirliğinde Üniversite Sanayi İşbirliği Proje Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

KASYO Konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı ve ÜSAİV Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Okandan, vakfın amacının sanayicilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve projeleri üniversitelerden temin etmek ve onların üretimlerini yönlendirme adına yapacakları yeni çalışmalarda üniversitelerden talepte bulunmak olduğunu söyledi. Bu toplantıyı sanayici ve üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmek amacı ile düzenlediklerini açıklayan Okandan, buna benzer toplantıları yılda iki kez yaparak üniversiteler ile sanayicileri daha sık bir araya getirmeyi planladıklarını belirtti. Okandan, bu toplantıların sonuçlarının verimli olacağına inandıklarını söyledi. Artık rekabet ortamının çok çetin olduğunu ifade eden Okandan, rekabette başarılı olabilmek için teknolojiye ve Ar-Ge' ye dayalı inovatif ürünler üretmeleri gerektiğini, bununda birlik ve beraberlik içerisinde olacağını belirterek, toplantının faydalı olması temennisinde bulundu.

 Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, fakültelerinin yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye ve 135 öğretim üyesine sahip olduğunu, buna uygun olarak da proje sayılarının çok olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alçı, Erciyes Üniversitesi olarak araştırma ve geliştirmeye her zamankinden daha çok önem verdikleri belirterek, artık üniversitelerin büyüklüğünün, öğrenci sayılarının çokluğunun değil, ortaya koyduğu araştırmaların ve bilgi üretimine sağladığı katma değerin önemli olduğunu söyledi.

 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise, üniversitelerin sadece bilgi aktarılan kurumlar olmadığını, aynı zamanda bilgi üreten kurumlar olduğunu belirterek, üretilen bilgilerin toplumsal faydaya dönüştürülmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Güney, Türkiye'nin ekonomik açıdan güçlü olabilmesi için katma değeri yüksek ürünler üreten bir sanayiye sahip olması gerektiğini, dünyanın ilk 10 ekonomi sıralamasına girmesi içinde, üniversitelerin yayın sıralamasında dünyada ilk 10' a girmesi gerektiğini söyledi.

 Son olarak kürsüye gelen Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi olarak vakfın kuruluş amacına paralel olarak, bilgi ve projelerini sanayiciler ile paylaşma amacında olduklarını belirterek, bu toplantının her iki kesime de faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

 Toplantıda Erciyes Üniversitesi 18, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 10, Melikşah Üniversitesi 14 projenin tanıtımını yaptı. Söz konusu projeler bizzat proje yürütücüsü olan akademisyenler tarafından sanayicilere aktarıldı. Soru-cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”