TÜSiB ÜNiVERSiTE iLE SANAYiCiLERi BiR ARAYA GETiRDi

 TÜSiB ÜNiVERSiTE  iLE SANAYiCiLERi  BiR ARAYA GETiRDi

KAYSERI’DE üniversite öğrencilerinden oluşan genç girişimcilerin kurduğu TÜSİB (Türkiye Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği), sanayicilerle akademisyenleri bir araya getirdi.

Melikşah Üniversi­tesi kültür merke­zinde düzenlenen derneğin tanıtım ve bilgilendirme top­lantısında, Erciyes Üniversitesi, Me­likşah Üniversite­si, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Ab­dullah Gül Üniver­sitesinin akademis­yenleri ile Kayserili iş adamları bir ara­ya geldi.

 

Dernek Başkanı Ukbe Ünsal, burada yaptığı açıklamada, her geçen gün daha da gelişen, modern­leşen ve güçlenen Türkiye’de, genç ve sorumluluk sahi­bi girişimcilere du­yulan ihtiyacın öne­minden dolayı Kılı­çaslan Liselerinden mezun olan ve üni­versiteyi Kayseri’de okuyan öğrencilerle birlikte dernekleri­ni kurduklarını bil­dirdi.

 

Türkiye’de ilk kez farklı bir oluşum gerçekleştirdikle­rini ifade eden Ün­sal, bu amaçla sa­nayicilerle üniversi­teleri kaynaştırma­yı amaçladıklarını söyledi.

 

Akademisyenler adına konuşan Me­likşah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Vatansever de, üniversitelerin sanayicilere yönel­mesiyle birçok so­runun çözüme ka­vuşacağını vurgu­ladı.

 

Gençlerin bu dernekleşme ça­lışmasından ve ça­basından çok etki­lendiğini dile geti­ren Vatansever, ‘Bir sanayi devi olan Almanya’da 28 bin aile şirketinde 75- 80 yaşında yöneti­ciler yer alıyor, bu şirketleri devrede­cek gençleri olma­dığından yakın za­manda batmak zo­runda kalacaklar’’ dedi.

 

Kayseri İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Büyüksimitçi ise, staj sisteminin yan­lışlığından kaynak­lanan sorunlara de­ğindi.

 

Üniversite öğreni­mi gören gençlerin neredeyse formalite olarak staj yaptığını ifade eden Büyük­simitçi, bu şekilde sanayiye geçişin zor olduğunu, en kısa sürede minimum maliyetle maksi­mum verim almak zorunda oldukları­nı belirtti.

 

Boydak Holding Üst Yöneticisi ve Me­likşah Üniversite­si Mütevelli Heye­ti Başkanı Memduh Boydak da, son dö­nemde üniversite-sanayi yakınlaş­ması adına yapılan olumlu çalışmaları anlattı.

 

Boydak, üniversi­telerin sanayiye ka­tacağı değer ka­dar, sanayicilerin de üniversiteye sağ­layacağı katkılar ol­duğunu söyledi.

 

Programın sonun­da TÜSİB Başkanı Ukbe Ünsal tarafın­dan konuşmacılara plaket verildi.

 



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı