Yetkili ağızdan Kayseri’de deprem gerçeği

  Yetkili ağızdan Kayseri’de deprem gerçeği

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener’den Kayserilileri rahatlatacak açıklama geldi. Özener, “Kayseri’de depreme ilişkin korkulacak bir şey yok” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ile Melikgazi Belediyesinin ortaklaşa tertiplediği ‘Deprem bildiklerimiz, bilmediklerimiz’ başlıklı bilgilendirme semineri Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Seminere AFAD İl Müdür Osman Atsız, KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, konuşmacı olarak ise Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Boğaz Haluk Özener ve davetliler katıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkan Palancıoğlu şu bilgileri paylaştı ” Kahramanmaraş merkezli ikiz deprem hepimizi yakından etkiledi. Dolayısıyla iş işten geçmeden bizde üzerimize ne düşerse daha fazlasını yapmak için çalışmalar başlattık. Bu kapsamda imar planı revizyonundan yapılaşmaya kadar, zemin etütlerine kadar birçok çalışmayı masaya yatırıp bunları kısa, orta ve uzun vadeli olarak hayata geçireceğiz” 

Açılış konuşmasının ardından kürsüye Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Boğaz Haluk Özener geldi. Geçmişten günümüze deprem tarihini anlatan Özener, Kayserililerin içini rahatlatacak açıklamasında “Kayseri’de korkulacak bir şey yok” dedi. Özener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Kuzey Anadolu Fay hattında deprem olasılığı olan çok tehlikeli yerler var. Kayseri’de ise korkulacak bir şey yok. Tabii ki tedbir almayı da ihmale etmeyelim.”



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi