YUMURTA FiYATINDAKi ARTIŞIN NEDENLERi

 YUMURTA FiYATINDAKi ARTIŞIN NEDENLERi

KAYSERI Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAYTAŞ) Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, ‘’Yumurta üretimindeki girdilerde görülen artışlar ve talepteki yoğunluk, fiyatların yükselmesindeki en önemli etken’’ dedi.

Salt yaptığı açıklamada, bugün itibariyle, Türkmenistan, Azerbay­can ve Irak’a yumurta ihracatı yap­tıklarını, ayrıca Ürdün ve Irak ile de yumurta ihracatı konusunda gö­rüşüldüğünü bildirdi.

 

Bu yıl 10 milyon dolarlık ihra­cat yapmayı hedeflediklerini belir­ten Salt, ‘’Geçen yıl 5 milyon do­lar olan hedefimizi başarıyla sağla­dık. Bu yıl hedefimizde 10 milyon dolarlık bir ihracat var ve şu anda bunun 8 milyon dolarını gerçekleş­tirdik’’ dedi.

 

Salt, son dönemlerde yumurta fiyatlarındaki artışın birkaç sebebi bulunduğunu ifade ederek, şunla­rı kaydetti:

 

‘’Yumurta üretimindeki girdi­lerde görülen artışlar ve talepteki yoğunluk, fiyatların yükselmesin­deki en önemli etken. Yumurtada­ki fiyat artışları ne kadar daha de­vam edeceğini, artışın olup olmaya­cağını bilmiyoruz. Ancak piyasanın belli bir doygunluğa gelmesi, fiyat­ların dengelenmesi gerekiyor. Bu­rada arz-talep dengesi ve ihracatın durumu çok önemli. Yumurta üre­timinde kullanılan girdiler ve ham madde fiyatlarındaki artış da çok önemli.’’

 

Yemin, yumurta üretiminde­ki en önemli girdiyi oluşturduğu­nu söyleyen Salt, ‘’Çiftliklerdeki ta­vukları beslemede yem olarak mı­sır kullanıyoruz. Mısır fiyatlarında­ki dalgamanma ya da yükselme de yumurta fiyatlarını etkiliyor’’ dedi.

 

Salt, ‘’Şu anda çiftliklerimizde­ki her bir tavuk yılda ortalama 270 adet yumurtluyor. Kaytaş olarak, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat illerinin yumurta ihtiyacı­nın yüzde 20’sini de biz karşılıyo­ruz’’ diye konuştu.

 

Salt, Türkmenistan, Azerbay­can ve Irak’a haftada 10 tır dolusu yumurta ihracatı gerçekleştirdikle­rini sözlerine ekledi.

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”