ABDÜLHAMİD HAN CAMİ

ABDÜLHAMİD HAN CAMİ

İBADETE AÇILDI

Mevlana Mahallesi´nde gurbetçi hayırsever Suzan Yılmaz tarafından yaptırılan Abdülhamid Han Cami´nin açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Abdülhamid Han´ın 4. nesilden torunu Orhan Osmanoğlu ve eşi Sultan Esra Osmanoğlu´nun katılımıyla yapıldı.

Papatya Caddesi üzerinde bulunan caminin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orhan Osmanoğlu ve eşi Sultan Esra Osmanoğlu, Kayseri AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, Hülya Atçı Nergis, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi,  ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müftüsü, eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış gününün çok güzel ve anlamlı bir gün olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Çok güzel bir gün. Bir cami ama her bir safhasında bir güzellik var. Arsasını bağışlayan Şaban abiden Allah razı olsun. Rabbim ona da cennetten en güzel mekân nasip etsin.  Suzan kardeşimiz ise gurbette kazandığı parayla memleketine gelip böylesine güzel bir eser yaptırdı. Allah razı olsun. Her namaz kılınmasında bu iki hayırseverimize dualar edilecek. Belediye Başkanımız da çok gayretli. Bu tür işlere her zaman baş tutuyor. Pratikliği ve gayretiyle her zaman halkın içinde. İşleri rast gelsin. Bu caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.? dedi.

2 yıl gibi çok kısa sürede tamamlanan 3 bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camisi´nin hayırlar getirmesini temenni eden Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, ?Mustafa Başkanımız Talas için gece-gündüz demeden çalışıyor. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Doğduğu topraklara borçlarını ödüyorlar. Rabbim bu caminin cemaatini bol ve daim kılsın.? dedi.

Dedesinin isminin verildiği caminin açılışı için Kayseri´de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Şehzade Orhan Osmanoğlu ise, ?Öncelikle Kayseri´ye davetiniz için çok teşekkür ederim. Arsayı veren Şaban Bey ve maddi desteğini sağlayan ablamız Suzan Hanım´a ayrıca teşekkür ederiz. Sizlerin validelerimiz Hürrem ve Kösem Sultanın izinde olduğunu görüyorum. Sultan Abdülhamid Han´ın isminin 99 sene sonra bir camiye verilmesi çok güzel bir durum. Onun yaptığı 130 küsür camiye ismi verilmemişti. Ve hayattayken de kendi ismini vermemiştir. Şuan Kayseri´de onun adına bir cami oldu. Ben Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na çok teşekkür ediyorum. Kayseri halkına güler yüzlü ve misafirperver tavrı için teşekkür ederim.? şeklinde konuştu.

Kayseri´nin en kalabalık mahallesi olan Mevlana Mahallesi´nde büyük bir hayır hizmetini açtıklarını vurgulayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?22 ay gibi kısa bir sürede Kayseri´nin en büyük ve en fonksiyonel camisini hayata geçirdik. Öncelikle tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.? diyerek şunları söyledi:

 ?Şaban Avşar Bey arsasını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Camiye isimlerinin verilmesini ikisi de istemediler. Bana sordular bende Abdülhamid´i çok sevdiğim için bu ismi uygun buldum. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum. Bizzat Abdülhamid Han´ın inşasında kendinin bulunduğu marangozluğunu Yıldız Cami´de yaklaşık 9 yıl namaz kıldım. Ona karşı sevgim kat kat arttı. Osmanlı´nın torunları olarak Türkiye´yi en iyi şekilde 2023-2053 ve 2071 ve sonrasına taşıyacağız. Camiler Osmanlı Devleti zamanında da büyük görev üstlenmişti. 15 Temmuz´da da salatü selam ve ezanlarla bu millet vatanına sahip çıktı. İnşallah bu camiler bu ülkeye sahip çıkılacak mihenk noktaları olacak.?

Hayırseverler Suzan Yılmaz´a ve arsa sahibi Şaban Avşar´a teşekkür eden Başkan Palancıoğlu, ?Belediye ekibi olarak burası için çok emek verdik. Belediye personelime de ayrıca teşekkür ederim. Alt yapıdan üst yapıya kadar her şeyiyle ilgilendiler. Biz belediyeciliği Mehmet Özhaseki Bakanımızdan öğrendik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın.  Bu camimizle birlikte 3 yılda 8 caminin temelini attık, yarısını da ibadete açtık. 6 okul 2 sağlık ocağı bitirip hizmete açtık. 2 sağlık ocağının da temelini atacağız. Bu caminin yapımında maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim yaptırdığımız camilerin en güzel özelliği kadınlara ve yaşlılara uygun olması. Kadınlarımız bu camimizde 5 vakit namaza gelebilirler. Rabbim bu tür camilerin sayısını artırmayı nasip eylesin.? dedi.

Hayırsever Suzan Yılmaz ise caminin yapımında emeği geçen Başkan Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür ederek caminin hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ve açılışın ardından Başkan Mustafa Palancıoğlu hayırseverlere Abdülhamid Han Camisinin yakma tablosunu ve el dokuması kilim hediye etti.

3 bin 500 kişi kapasiteye sahip olan Abdülhamid Han Cami, yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanarak, caminin zemin katında yer alan sosyal tesis içerisinde 6 adet Kur´an kursu, 6 adet kreş ve 600 kişilik konferans salonu bulunuyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”