ABDÜLHAMİT HAN İMAM HATİP ORTA OKULU´NA

ABDÜLHAMİT HAN İMAM HATİP ORTA OKULU´NA

STEM LABRATUVARI KURULDU?

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yaklaşık dört yıl önce hayata geçirilen STEM Projesi başarı ile uygulanmaya devam ediyor? Yurt genelinde ilk kez ilimizde uygulamaya başlanan proje kapsamında STEM laboratuarına sahip olan okul sayısı 30´a ulaşırken, İldem Bölgesinde 2016-2017 eğitim yılı başında eğitim vermeye başlayan Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu da proje kapsamına dahil edildi?
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Türkiye´de ilk olarak ilimizde hayata geçirilen STEM Projesi giderek yaygınlaşıyor. Projeden faydalanan okul sayısı 30´a ulaşırken Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu´da projeye dahil edilerek STEM laboratuvarı açıldı.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir´in de iştirak ettiği törenle labratuvar öğrencilerin hizmetine sunuldu?
Açılış töreninde geleceğin büyükleirne seslenen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, proje hakkında bilgiler vererek "Kayseri´de 30 okulumuzda STEM projemizi uyguluyoruz. Burada STEM laboratuvarını açtığımız okulumuzun özelliği, imam hatip ortaokulu olmasıdır. İmam hatip ortaokullarında da STEM projesini bu yıldan itibaren uygulamaya başlayacağız. 2013 yılında İl Milli Eğitim Müdürümüzü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Türkiye´de ilk olarak bu projeyi başlatan ve projenin sahibi olan kişidir. 2013 yılından itibaren bu projenin tüm alt yapısı, öğretmen eğitimleri ve donanımları çalışıldı ve şuanda da okullarımızda çok iyi bir şekilde uygulamaya başlıyoruz. 2013 yılında biz bu projeyle yola çıktığımızda Türkiye´de uygulayan bir yer yoktu. Geçen haftalarda da Milli eğitim Bakanlığımız bu projenin çok önemli olduğunu ve Türk eğitim sisteminde de bundan sonra STEM projesinin uygulanabilmesi için tüm direktifleri verdiğini ve yaygınlaştırılacağını söylediler. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak milli eğitim müdürümüzü liderliğinde ?Kayseri´yi eğitimin başkenti yapacağız´ diye bir sloganımız var. bu süreçte bu projenin ilk olarak Kayseri´de uygulanması ve daha sonra bunun katma değerlerini görmemiz çok önemlidir."değerlendirmesinde bulundu?
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse ve beraberindekiler tören sonrası laboratuarı gezerek okul yönetiminden bilgi aldılar?
HABER MERKEZİ?



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor