ACI HABER İDİL´DEN GELDİ

ACI HABER İDİL´DEN GELDİ

İKİ YİĞİT DAHA ŞEHADET ŞERBETİ İÇTİ?

 

Şırnak´ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları hız kesmeden devam ederken Turgut Özal Mahallesi´nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü´nde görevli olan ve geçici görevle Şırnak´ın İdil ilçesine gönderilen polis memurları Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner hak´ka yürürken aileleri aldıkları kara haberle yasa büründüler?
Şırnak´ın İdil İlçesinde öğleden sonra hendek ve barikatların kapatılması, PKK´lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi´nde yaşandı. Güvenlik güçleri örgütün dağ kadrosundan geldiğini belirlediği 4 PKK´lıyı bir evde sıkıştırıp, ´Teslim ol´ çağrısında bulundu.
PKK´lıların çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada evde bulunan 4 PKK´lı etkisiz hale getirilirken, diğer evlerde gizlenen PKK´lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit olurken, 6 polis de yaralandı.
Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek PKK´lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 8 PKK´lı daha etkisiz hale getirildi. Bu çatışmada ölü ele geçirilen PKK´lı sayısı 12´ye çıktı. Öldürülen PKK´lılar arasında örgütün dağ kadrosundan gelen aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtildi.
Çatışmada PKK´lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi´nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi´ne sevk edildi.
Yaralı polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken çatışmada şehadet mertebesine ulaşan Yozgat - Yerköy nüfusuna kayıtlı evli - 3 çocuk babası Muzaffer TUFANER´in Talas Bahçelievler mahallesi´nde ikamet eden ailesi acılı haberin ardından yasa boğulurken, Adana nüfusuna kayıtlı bir diğer şehit 2 çocuk babası Hakan Yılmaz´ın cenazesi´nin eşinin isteği üzerine Karaman´da toprağa verileceği öğrenildi? Kayseri merkezde bulunan polis lojmanlarında ikamet eden Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner´in evleri Türk bayrakları ile donatılırken komşuları ve yakınları acılı aileleri yalnız bırakmadılar?.Şehit Muzaffer Tufaner´in cenazesinin memleketi Yozgat´ta defnedileceği bildirildi.
HABER: C.ÜSTEN



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret