ACIBADEM GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ.DR. KARAMAN

ACIBADEM GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ.DR. KARAMAN

?MEDYA MENSUPLARINA STRESE KARŞI DESTEK ŞART?


Acıbadem Kayseri Hastanesince geleneksel hale getirilen ?10 Ocak Gazeteciler Günü Kahvaltısı´nın bir yenisi daha gerçekleştirildi? Acıbadem Hastanesinin konukseverliğinde bir araya gelen ilimiz medya mensupları keyifli bir hafta sonu kahvaltısını bir arada tamamlarken hastanenin Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karaman meslek hastalıkları konusunda medya mensuplarını bilgilendirdi? Doç.Dr. Karaman "Stres, aynı zamanda bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda sistem üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Gazetecilere strese karşı destek şart" değerlendirmesinde bulundu?.
Acıbadem Kayseri Hastanesince geleneksel hale getirilen ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı´ yoğun katılımla gerçekleştirildi? Etkinliğe iştirak eden medya mensupları keyifli bir hafta sonu kahvaltısı gerçekleştirip hasret giderirken kurulan stantta hastane personeli tarafından açlık kan şekerleri ve tansiyonları, ölçüldü.
Etkinlikte konuklarına hitaben kısa bir konuşma yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, gazetecilik mesleği ile doktorluğun birbirine çok benzediğine dikkat çekerek "Gazetecilerin ve biz doktorların telefonları kapanmaz. Çünkü gazeteciler telefonlarını kapatırlarsa haber atlarlar, doktorlar kapatırsa, teşhisi atlarız. Gazetecilerin ve doktorların mesai mefhumu yoktur. Yılın 365 günü ve 24 saat göreve hazır olmalıyız. Ayrıca bu iki mesleğin emekliliği olmuyor. Bir şekilde her iki meslek de ölüme kadar sürdürülüyor? ifadesini kullandı?
Geleneksel Kahvaltı seramonisinde medya mensuplarını meslak hastalıkları konusunda bilgilendirp önerilerde bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karaman, yaptığı değerlendirmede "Gazeteciler, işleri gereği sürekli stres tehdidi altında. Buna modern yaşam tarzının getirdiği kötü beslenme ve hareketsizlik de eklendiğinde özellikle mide ve sindirim sistemi hastalıklarında artış görülüyor. Stres, aynı zamanda bağışıklık sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda sistem üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Bu nedenle gazetecilerin stresle mücadelesinde kişisel ve kurumsal önlemlerin alınması hem çalışanların hem ailelerinin mutluluğuna katkıda bulunacak hem de iş verimini artıracaktır" diye konuştu?
Doç. Dr. Karaman sözlerinin sonunda strese bağlı olarak görülebilen ülser ve reflü ile ilgili bilgiler de vererek, stresle başa çıkabilme yolları konusunda tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı?
HABER: C.USTEN



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri