ACIBADEM HASTANESİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI?

ACIBADEM HASTANESİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI?

Acıbadem Kayseri Hastanesi´nin geleneksel hale getirdiği ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ? kahvaltısının bir yenisi daha yoğun katılımla gerçekleştirildi?

Acıbadem Kayseri Hastanesi´nin geleneksel hale getirdiği ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ? kahvaltısının bir yenisi daha yoğun katılımla gerçekleştirildi? Etkinlikte konuklarının gününü kutlayan Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi ve Direktörü Dr. Ömer Akbeyaz ?Ülkemizin geçtiği zor dönemlerde bizi habersiz bırakmayan değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz? derken ; Gazetecilerde görülen en sık göz hastalığı bilgisayara bağlı göz sendromu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayşe Öner bu rahatsızlıkla ilgili alınacak küçük önlemlerin göz sağlığı açısından daha iyi olacağının altını çizerek konuklarına tavsiyelerde bulundu?
Acıbadem Kayseri Hastanesi´nin geleneksel hale getirdiği ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ? kahvaltısının bir yenisi daha Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ilimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri katılımı ile gerçekleştirildi?
Etkinliğin açılışında konuşan Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi ve Direktörü Dr. Ömer Akbeyaz konuklarının gününü kutlayarak başladığı sözlerinin devamında " Geleneksel haline getirdiğimiz Acıbadem Kayseri Hastanemiz ve basın mensuplarımızın buluşması için bir aradayız. Çok zor şartlarda görev yapan değerli basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Ülkemizin geçtiği zor dönemlerde bizi habersiz bırakmayan değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile inşallah 2017 yılı iyiliklere vesile olur? değerlendirmesinde bulundu?
Başhekim Akbeyaz sözlerinin devamında ?Her toplantımızda meslek açısından gazetecilerimizle ilgili küçük bir sunum yapıyoruz. Bugün de temamız hakim gözüyle gazetecinin gözünde olması gerekenler, meslek hastalığı olarak neler olabilir? Onları anlatacağız" diyerek ilimiz medya mensuplarından oluşan konuklarına yönelik olarak hazırladıkları tıbbi bilgilendirmenin duyurusunu yaptı?
Etkinliğin son bölümünde ise Acıbadem Kayseri Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ayşe Öner konuklarına tıbbi bilgilendirmeye dayalı bir sunum gerçekleştirdi? Prof.Dr. Öner gazetecilerin en sık yaşadığı göz rahatsızlarından birinin bilgisayara bağlı göz sendromu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? "Bugün gazetecilerin gözünde biz neler görüyoruz, onlardan bahsedeceğim. Gazetecilerde gördüğümüz göz hastalıkları nelerdir? Gün içinde hepiniz bilgisayar kullanıyorsunuz. Bilgisayar bizim vazgeçilmez bir parçadır. Tabletler, cep telefonları da çok kullanılır hale geldi. Dolayısıyla sizlerde daha çok görüldüğünü düşündüğüm hastalıktan bahsedeceğim. ´Bilgisayara bağlı görme sendromu.´ Bu sendromu az çok hepinizin yaşadığını düşünüyorum. Akşama doğru, günün ilerleyen saatlerinde gözlerimizin yorulduğunu, ´artık gözlerim kapanıyor´ diyen hastalarımız var. Gözlerde, göz etrafında ağrıların olduğunu, başa vuran ağrıların olduğunu görüyoruz bu sendromda. Akşama doğru yine artan yanma, batma, kızarıklık gibi bir takım şikayetleriniz ortaya çıkıyor. Göz kuruyor, kapatma ihtiyacı duyuyoruz. Sık sık da göz kırpma ihtiyacı duyuyoruz bu sendromda. Akşama doğru yine gözde kızarıklığın arttığını görüyoruz. Bu sendromun sizlerde sık görüldüğünü düşünüyorum. Akşama doğru artan odaklanma zorluğu olduğunu, ışığa duyarlılığının arttığını görüyoruz. Bilgisayara bakarken çok dikkatli odaklandığımız için göz kırpma sayımız azalıyor. Normalde dakikada 20-25 kez göz kırpıyoruz. Ama dikkatimizi yoğunlaştığımızda 5-6´ya kadar düşüyor. Göz kırpmak önemli aslında bilinçsiz yaptığımız bir şey ama önemli. Çünkü göz kırptığımız zaman göz kapağımız dinleniyor. Bunun dışında gözyaşımız dağılıyor, böyle olunca gözün beslenmesine, temizlenmesine yardımcı oluyor. Göz kırpmadığımız zaman görüntümüz biraz bulanıklaşıyor"
Prof. Dr. Ayşe Öner sunumunu sonunda konuklarına bu rahtasızlıktan korunmanın yollarına dair tavsiyelerde bulundu? "Bir takım ufak önlemlerimiz var. Bunları yaparsak biraz daha rahat edeceğiz göz açısından. Bilgisayarın konumuna dikkat edeceğiz. Bilgisayarın üst kenarı mümkünse gözümüz hizasında olacak. Teknolojiyi takip edeceğiz, yüksek çözünürlüklü monitörler kullanacağız ki daha rahat görelim. Puntolarımızı görebildiğimiz kadar iri punto yapacağız, gözü yormayan karakterler kullanacağız. Beyaz üzerine siyah yazı en rahat görülebilen yazı şekli, onu kullanacağız ve bilgisayarlarımızı arada bir temizleyeceğiz. Aydınlanmaya dikkat edeceğiz, mümkünse pencereye dönmeyecek monitörlerimiz. Çünkü güneş ışığı direk monitöre geleceği için gözümüzü daha fazla yoracak. Her 20 dakikada bir 20 saniye süreyle gözümüzü kapatacağız, dinlendireceğiz ya da uzağa bakacağız"
HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor