ACIBADEM KAYSERİ HASTANESİ´NDE

ACIBADEM KAYSERİ HASTANESİ´NDE

ROBOTİK CERRAHİ DÖNEMİ BAŞLADI?

Acıbadem Kayseri Hastanesi´nde ?Da Vinci? ile ileri robotik cerrahi operasyonları başladı. Acıbadem Kayseri Hastanesi uzmanları, tertipledikleri basın toplantısında ilimizin ilk kez tanıştığı robotik cerrahi operasyonları hakkında bilgi verirken , ?Robotik Cerrahi´ yöntemi ile ameliyat olan hastalar kendi deneyimlerini medya mensupları ile paylaştılar?
İlimiz sakinlerinin ilk kez tanışacağı ?da Vinci´ robotik cerrahisini ilimiz kamuoyuna tanıtmak üzere Acıbadem Kayseri Hastanesi´nde tertiplenen basın toplantısına Hastane Başhekimi ve Direktörü Dr. Ömer Akbeyaz, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Sofikerim, Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özçelik ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tansel Türkoğlu iştirak ederek kendi alanlarında robotik cerrahinin hasta için önemini medya mensupları ile paylaştılar?
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi ve Direktörü Dr. Ömer Akbeyaz Kayserililerin ilk kez robotik cerrahi ile tanıştıklarını belirterek, ?Hem bir doktor hem de bir Kayserili olarak şehrimizde robotik cerrahinin başlamasından dolayı hem sevinç hem gurur duyuyoruz? dedi ve ekledi? ?Robotik cerrahi, cerrahinin en gelişmiş yöntemidir. Acıbadem bu gelişmiş yöntemleri hastalarına sunuyor. Ayrıca bu alanda eğitimler de veriyor. Robotik cerrahide dünya çapında bilinen uzmanlarımız var. Bu uzmanlar, Acıbadem Üniversitesi çatısı altında, robotik cerrahi eğitimleri vermekte, daha çok sayıda robotik cerrahi kullanan uzman yetiştirmek için çaba göstermekteler. Yüzlerce uzmana, robotik cerrahi eğitimi verildi ve verilmeye devam ediliyor?
Başhekim Akbeyaz´ın ardından söz alan ve ileri cerrahi yöntemi olan da Vinci robotik cerrahinin en yaygın kullanıldığı alanların başında üroloji geldiğinin altını çizen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Sofikerim´de bunun nedeninin üroloji ameliyatlarının son derece hassas ameliyatlar olması olduğunu vurgulayarak ?540 derece dönebilen sistemi sayesinde mükemmel dikişler atabilen da Vinci´nin, on iki kat büyütülmüş yüksek görüntü kalitesi yardımıyla bölgedeki sinir ve damarları diğer yöntemlere göre çok daha iyi koruyabiliyor? ifadesini kullandı?
?Da Vinci´ robotik cerrahinin en yaygın kullanıldığı alanlardan birisinin de Genel cerrahi olduğunu vurgulayan bir diğer isim Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük ise robotik cerrahinin robot yardımıyla yapılabilen laparoskopik cerrahi olduğunu ve genel cerrahideki tüm ameliyatların laparoskopiyle yapılabildiğinin altını çizerek, cerrahideki bu devrim niteliğindeki gelişmeden olumlu yönde en çok etkilenen branşların başında genel cerrahinin geldiğini belirtti.
Haber : C.USTEN



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi