ACIBADEM KAYSERİ HASTANESİ’NDEN

ACIBADEM KAYSERİ HASTANESİ’NDEN

GELENEKESEL ’GAZETECİLER GÜNÜ’ KAHVALTISI

Acıbadem Kayseri Hastanesi yönetimi geleneksel hale getirilen ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kahvaltısının bir yenisinde daha ilimiz medya mensuplarını ağırladı. Etkinlik kapsamında hastane doktorlarından Prof.Dr. Sinan Karaoğlu tarafından medya mensuplarına sağlıklı bir iş hayatı için iş yeri ortamında günlük olarak tekrarlayabilecekleri küçük egzersizler öğretildi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi yönetimi geleneksel hale getirilen ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kahvaltısının bir yenisinde daha ilimiz medya mensuplarını ağırladı.  Acıbadem Hastanesi Yunus Bekir Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Acıbadem Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eylem Sert, Acıbadem Hastanesi Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve ilimiz medya mensupları iştirak etti.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Acıbadem Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eylem Sert, “Basın mensuplarının ne kadar zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. Bugün bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. “ ifadesini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise konuşmasında toplantı yapılan salonun Kayseri Basın tarihi açısından çok önemli olduğunun altını çizerek “Basın tarihi açısından önemli bir salondayız. Bu salonun girişinde gazeteci Yunus Bekir’in adı yazıyor. Kayseri basınının biliyorsunuz bugün 110. Yılı. Aslında bu salonda bizim sekiz on senedir toplantılarımız oluyor. Yunus Bekir’le bu binanın ne alakası var diyebilirsiniz. Yunus Bekir bir ittihatçıydı. Yunus Bekir 29 Ağustos 1910’da Kayseri’de ilk gazeteyi çıkaran kişidir. Yunus Bekir İstanbul’da hekim yardımcılığı eğitimi almıştır. Ama bu işi fiilen yapmamıştır. İttihatçıların o zaman ki fonksiyonları görevleri farklı. 1910’lu yılların Kayserisin de hastalıkların kol gezdiği bir Kayseri’den bahsediyoruz. Yunus Bekir ve dönemin Muammer Beyle çıkardığı o ilk çıkan gazete Erciyes’le başlattığı kampanyayla bu binanın bodrum katını tamamlıyor. O gazetenin kampanyasıyla binanın bodrum katı tamamlanıyor ve Kayseri’ye sağlık hizmeti veriliyor. O dönemin şartları ile bulunduğumuz üst kat 1924 yılında tamamlanıyor ve o yıl Büyük Atatürk Latife Hanımla gelip memleket hastanesi olarak hizmete giriyor. Bu bina Yunus Bekir dolayısıyla bizim için kıymetlidir. “değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Acıbadem Hastanesi Ortopedi Uzmanı Sinan Karaoğlu tarafından gazetecilere meslek hayatında ergonomi ve egzersizler konusunda sunum yapılıp, sağlıklı bir iş hayatı için iş yeri ortamında günlük olarak tekrarlayabilecekleri küçük egzersizler öğretildi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”