AÇIK HAVADA AŞI UYGULAMASI

AÇIK HAVADA AŞI UYGULAMASI

Türkiye’nin En Büyük Aile Sağlığı Merkezlerinden biri olan Mustafa Kızıklı Aile Sağlık Merkezinin bahçesinde oluşturulan aşı kayıt masası ve 4 adet aşı uygulama birimi ile randevusu olan vatandaşlara aşılarını bahçe içerisinde uygulanırken, randevusu olmayanlar içinde randevu oluşturuluyor.

Bünyesinde görev yapan 22 Aile Hekimi ile Türkiye’nin en büyük Aile Sağlığı Merkezi olan Mustafa Kızıklı ASM, Covid-19 aşı uygulamasında örnek bir çalışmaya imza attı. Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesine kurulan aşı kayıt masası ve 4 adet aşı uygulama birimi ile randevusu olan vatandaşlara aşılarını bahçe içerisinde uygulanırken randevusu olmayanlar içinde randevu oluşturuluyor. Ferahlatan bu uygulamadan vatandaşlarda görevli sağlık personeli de oldukça memnun.

Uygulama hakkında bilgi veren Aile Sağlık Merkezinde görevli Dr. Hakan Karabulut, 22 Aile Hekimi ile Türkiye’nin en büyük Aile Sağlığı Merkezinde hizmet verdiklerini belirterek şunları kaydetti. “Aile Sağlığı Merkezimiz bünyesinde görev yapan 22 Hekim ve 60 personel var. Dolayısıyla hasta sayımızda bir hayli fazla. Oluşturulan randevular çerçevesinde günlük ortalama 528 hastaya aşılama işlemi yapıyoruz. Bu işlemleri aile sağlığı merkezimizin içerisinde yapsaydık içeride büyük bir kalabalık oluşacaktı. Biz bunun yerine Aile Sağlığı Merkezimizin bahçesine 4 ayrı aşı uygulama standı kurarak muayene için gelen hastalarla aşı uygulaması için gelen hastalarımızı ayırdık. Görevli hekim arkadaşımız Erkan Kantarcı’da kararsız olan vatandaşlarımızla görüşerek onları ikna etme konusunda bizlere destek oluyor. Umarım bu uygulama diğer kalabalık olan aile sağlığı merkezleri için örnek olur. Bu uygulamayı hayata geçirmemizde bize destek olan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz.”

Aşı olmak için alanda bekleyen Fatih Çimen ise “Beklemeden 5 dakika içerisinde aşı olup gidiyorsun. Emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı