“Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yaptırmak İstiyoruz”

“Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yaptırmak İstiyoruz”

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç medya grubumuza yaptığı açıklamada; Raylı Sistemin 5. Aşaması Talas Mevlana-Cumhuriyet Meydanı arası Tramvay Hattı 15 Ekim gibi hizmete gireceği müjdesini verdi. Başkan Büyükkılıç, Bakan Özhaseki ile ilk sürüşü planladıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımıyla da açılışı yapmak istediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç KAY Grup’a yaptığı açıklamada Talas Mevlana- Cumhuriyet Meydanı arası Tramvay Hattı ile ilgili önemli müjdeler paylaştı. 

Başkan Büyükkılıç; Bakan Özhaseki ile ilk tramvay hattının ilk sürüşünü gerçekleştirip vatandaşların hizmetine sunduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile açılışı yapmak istediklerini belirterek şunları kaydetti.  “Anayurt tramvay hattımız bu sabah aldığım bilgi doğrultusunda 15 Ekim gibi hizmete girecek. Test sürüşlerimiz devam ediyor, eksikliklerimiz gideriliyor. Teslim adlıktan sonra da inşallah hizmete sunacağız. Buradan da ilk defa sizin vasıtanızla paylaşıyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile ilk sürüşü yapıp vatandaşımızın hizmetine sunduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza açılışını yaptırmak istiyoruz. “

Biyogaz ve Güneş enerji sistemleri ile yaklaşık 1 Milyar TL’lik önemli yatırım yaptıklarını da belirten Başkan Büyükkılıç şöyle konuştu.  “Biyogaz ile yaptığımız yatırım Türkiye’de sayılı yatırımlardandır. 6400 konutun ihtiyacını karşılayacak enerjiyi biz burada üreteceğiz. 21 milyon Euro’ya mal olan yatırımla hem çevre kirliliğini önlüyorsunuz hem de enerji üretiyorsunuz. Ayrıca Kaski’mizin yaptığı 6.5 megavatlık GES ve ayrı bölgelerde 3 megavatlık devam eden GES söz konusu. Bu yatırımların yaklaşık maliyeti de yaklaşık olarak 300 milyon TL tutuyor. Yani toplamda 1 milyar TL’yi bulan biyogaz ve ges yatırımından söz ediyoruz. “

Başkan Büyükkılıç sözlerinin sonunda, “Ulaşım A.Ş.’nin enerji sorununu çözme adına rüzgar enerji santralleri ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor, bu yatırımlarla enerjimizi kendimiz üretme noktasında önemli aşamalar kaydedeceğiz” dedi. 

 

HABER MERKEZİ 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”